Maļuka ASV labo Latvijas rekordu 100 metros tauriņstilā

CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Maļuka
Ieva Maļuka Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas peldētāja Ieva Maļuka ceturtdien ASV atklātā čempionāta sacensībās 50 metru baseinā sasniedza jaunu Latvijas rekordu 100 metru peldējumā tauriņstilā, vēsta Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Maļuka priekšsacīkstēs 100 metros tauriņstilā finišēja pēc minūtes un 1,77 sekundēm, kas bija 11. labākais rezultāts un ļāva kvalificēties sacensību B finālam.

Savukārt B finālā Latvijas peldētāja uzlaboja savu sniegumu un finišēja ar jaunu personīgo un Latvijas rekordu - minūte un 0,54 sekundes. Viņa laboja sev piederošo rekordu attiecīgajā distancē par 0,13 sekundēm. Sasniegtais rezultāts ļāva ieņemt sacensībās 11. vietu.

Sacensībās Maļuka startēja arī 200 metros brīvajā stilā un C finālā viņai izdevās veikt distanci divās minūtēs un 2,65 sekundēs, ierindojoties 19. pozīcijā. Arī šajā distancē Maļukai pieder Latvijas rekords, kas ir divas minūtes un 1,15 sekundes.

Maļuka otrpus okeānam, pārstāvot Arizonas Universitātes vienību "Sun Devils", sacenšas arī Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu