Video ⟩ Šmitam 13 punkti, "Žalgirim" svinot uzvarot arī Milānā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Lino Žemgulio

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva 13 punktus ULEB Eirolīgas 19.kārtas spēlē un sekmēja Lietuvas komandas Kauņas "Žalgiris" uzvaru.

"Žalgiris" izbraukumā ar rezultātu 66:61 (19:9, 18:18, 22:13, 7:21) uzvarēja Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Šmits spēlēja 23 minūtes un 34 sekundes, grozā raidot divus no trīs divpunktu metieniem un trīs no sešiem tālmetieniem. Viņa rēķinā bija arī četras atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, viena kļūda, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumus pārkāpums un 11 efektivitātes koeficienta punkti.

"Žalgiris" rindās ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Keveriuss Heiss, bet 13 punkti bija ne tikai Šmitam, bet arī Edgaram Ulanovam, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Milāniešiem 11 punktus guva Billijs Beirons.

Otrdien mačā pret Boloņas "Virtus" Šmits guva 17 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kamēr Kauņas basketbolisti viesos uzvarēja ar 87:77.

Kauņas komanda ar 11 uzvarām 19 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu, kamēr Milānas klubs ar sešām uzvarām atrodams 17. pozīcijā.

Savukārt Artūrs Kurucs guva četrus punktus, kamēr Vitorijas "Baskonia" viesos ar rezultātu 65:83 (17:29, 19:18, 14:20, 15:16) atzina Belgradas "Partizan" pārākumu.

Kurucs, spēlējot 19 minūtes un četras sekundes, realizēja vienu no diviem "trejačiem" un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo metienu divu punktu vērtībā. Tāpat latvietis atdeva sešas rezultatīvas piespēles, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Viesiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija "Partizan" audzēknis Vaņa Marinkovičs. Uzvarētājiem desmit un vairāk punktu guva seši basketbolisti, bet rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Urošs Trifunovičs.

"Baskonia" ar tādu pašu bilanci kā "Žalgiris" ir pozīciju virs Kauņas komandas jeb sestajā vietā, kamēr "Partizan" ar deviņām uzvarām ieņem 11. vietu.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu