Itālijas mediji: "Valmiera FC" gribēja 2,5 miljonus, Krolli salīdzina ar Holannu

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Raimonds Krollis
Latvijas futbolists Raimonds Krollis Foto: Optibet Virslīgas arhīvs

Itālijas medijos izskanējusī informācija liecina, ka Latvijas čempionvienība futbolā "Valmiera FC" par uzbrucēja Raimonda Kroļļa līguma izpirkuma maksu vēlējusies 2,5 miljonus eiro. Latvijas perspektīvais futbolists arī salīdzināts ar pasaules sporta zvaigzni Ērlingu Breutu Holannu.

Jau ziņots, ka 21 gadu vecais Latvijas izlases futbolists esot tuvu pārejai uz Itālijas A sērijas klubu "Spezia". Vienošanos paredzēts slēgt uz četriem gadiem ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Tiek lēsts, ka "Valmiera FC" divu gadu laikā par darījumu varētu saņemt 900 000 eiro, plus vēl 600 000 par bonusiem - gūtie vārti, rezultatīvas piespēles, izsaukumi uz valstsvienību.

Kā arī "Valmiera FC" varētu saņemt 10% no tālākās futbolista pārdošanas summas.

Tiek ziņots, ka Latvijas klubs sākumā vēlējies saņemt 2,5 miljonus eiro lielu līguma izpirkuma maksu. Tāda šobrīd esot Kroļļa tirgus vērtība pēc portāla "Tranfermarkt" aplēsēm.

Latvijas futbolists esot piekritis pārcelties uz Itāliju un jau tuvākajās dienās varētu pievienoties komandai.

"Mēs gaidām viņa ierašanos, šis bija īstais brīdis veikt pāreju. Es ticu, ka viņš dos pareizo ieguldījumu, esmu redzējis viņu augam. Viņam ir laba personība un viņš ir ļoti konkurētspējīgs," laikrakstā "l Secolo XIX" citēts "Spezia" kluba pārstāvis.

Portālā "spezia1906.com" latvieti salīdzina ar Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "City" un Norvēģijas izlases zvaigzni Ērlingu Breutu Holannu.

"Krollis esot izcils [uzbrukumu] noslēdzējs, aktīvs uzbrucējs soda laukumā. Viņu pat salīdzina ar Holannu," rakstīts Itālijas medijā.

"Spezia" komandā šosezon labākais vārtu guvējs ir Angolas futbolists Mbala Nzola, kurš Itālijas A sērijas čempionātā ir viens no labākajiem "bombardieriem" ar deviņiem trāpījumiem 18 mačos.

"Būtībā viņš ir jauns centra uzbrucējs, kurš var darboties kā Nzolas aizstājējs, viņiem savā starpā nekonkurējot. Iespējams, ka uz šī pamata var veidot nākotni."

Itālijas portāls arī izceļ Kroļļa pēdējo gadu sasniegumus - pērn virslīgas čempionātā 34 mačos uzbrucējs guva 24 vārtus. Arī pirms tam divās sezonās izdevās sasniegt divu ciparu rādītāju - 12 vārti "Valmiera FC" rindās 2021. gadā un 11 vārti FK "Metta" sastāvā 2020. gadā. 

Tāpat kā svarīgs panākums izcelts tas, ka Krollis ir atzīts par Latvijas labāko jauno futbolistu 2022., 2021. un 2020. gadā.

Vadoties pēc UEFA ranga, Itālijas A sērija tiek uzskatīta par ceturto spēcīgāko nacionālo čempionātu Eiropā pēc Anglijas premjerlīgas, Spānijas "La Liga" un Vācijas bundeslīgas.

Krollis pērnā gada nogalē viesojās TVNET sporta podkāstā "Čempionu brokastis", izklāstot savas vēlmes karjeras nākamajam solim. Līdz šim viņš spēlējis tikai Latvijas klubos.

"Ar aģentu un "Valmiera FC" īpašnieku esam runājuši, ka nākamais solis ir jāveic apdomīgi. Starpība starp Latvijas un Top 5 līgu līmeni tomēr ir kosmiska, tur ir grūti ielēkt vilcienā. Soļiem uz priekšu jābūt pakāpeniskiem. Ļoti svarīgs ir spēles laiks. Tāpēc aģentam teicu - svarīgākais, lai man dod iespēju, pārējais ir atkarīgs no manis, vai es to izmantošu. Tas ir mans vienīgais uzstādījums - lai man dod iespēju. Ja nevelku to līmeni, tad nevelku."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu