Švjonteka, Sakari un Pegula iekļūst "Australian Open" trešajā kārtā; Kvitovai turnīrs beidzies

CopyDraugiem X Whatsapp
Marija Sakari
Marija Sakari Foto: EPA/Scanpix

Poliete Iga Švjonteka, grieķiete Marija Sakari un amerikāniete Džesika Pegula trešdien Melburnā iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā, bet čehietei Petrai Kvitovai turnīrs ir beidzies.

Pasaules ranga līdere poliete Iga Švjonteka, kuras mīļākais segums ir māls, trešdien ar 6-2, 6-3 pieveica kolumbieti Kamilu Osorio (WTA 84.) un trešajā kārtā tiksies ar kanādietes Biankas Andresku (WTA 43.) un spānietes Kristinas Buksas (WTA 100.) mača uzvarētāju.

Mačs Roda Leivera arēnā lietus dēļ norisinājās zem jumta.

Tāpat uzvaras izcīnīja arī pasaules ranga trešā rakete amerikāniete Džesika Pegula un sestā rakete grieķiete Marija Sakari.

Pegula ar 6-2, 7-6 (7:5) pārspēja neitrālo sportisti Aleksandru Sasnoviču (WTA 38.) un trešajā kārtā tiksies ar mača, kurā tiksies ukrainiete Marta Kostjuka (WTA 61.) un mājiniece Olīvija Gedeki (WTA 199.), uzvarētāja.

Grūtāk uzvara devās rokās Sakari, kura neitrālo sportisti Dianu Šnaideri (WTA 106.) pieveica ar 3-6, 7-5, 6-3. Trešajā kārtā grieķietei būs jātiekas ar šveicietes Džilas Teihmanes (WTA 33.) un ķīnietes Liņas Džu (WTA 87.) spēles uzvarētāju.

Tikmēr turnīrs jau beidzies pasaules ranga 15. vietas īpašniecei čehietei Petrai Kvitovai, kura ar 5-7, 4-6 piekāpās ukrainietei Angeļinai Kaļiņinai (WTA 39.).

Viņas pretiniece noskaidrosies dubultspēļu speciālistes čehietes Barboras Krejčīkovas (WTA 23.) un francūzietes Klaras Birelas (WTA 130.) cīņā.

Tikko maču uzsākusi arī Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko, kuras otrās kārtas spēli trešdien Melburnā pret Ungārijas tenisisti Annu Bondaru aizkavējis lietus.

Mačam sestajā kortā vajadzēja sāksies jau plkst. 2 pēc Latvijas laika, tomēr lietus dēļ notika vien spēles trijos kortos, kuri ir zem jumta.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies no 16. līdz 29. janvārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu