Pētījums: Anglija dominē pasaules bagātāko futbola klubu Top 20 sarakstā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mančestras "City" futbolisti
Mančestras "City" futbolisti Foto: dpa/scanpix

Vairāk nekā puse no komandām pasaules bagātāko futbola klubu Top 20 sarakstā ir Anglijas premjerlīgas vienības, liecina BBC publicētais pētījums, ko veikusi auditorkompānija "Deloitte".

Vadoties pēc klubu ieņēmumiem, 11 no 20 pasaulē bagātākajām futbola komandām 2021./22. gada sezonā bija Anglijas premjerlīgas vienības.

Top 20 iekļuvušas trīs komandas no Itālijas un trīs no Spānijas, divi Vācijas klubi un vēl arī viens klubs no Francijas.

Pētījumu vēsturē šī ir pirmā reize 26 gadu laikā, kad vairāk nekā puse klubu Top 20 sarakstā ir no vienas līgas.

Anglijas premjerlīgas čempione Mančestras "City" saglabājusi pirmo vietu jeb bagātākā kluba statusu, pagājušajā sezonā gūstot ieņēmumus 731 miljona eiro apmērā.

Top 20 sarakstā otro vietu ieņem Spānijas klubs Madrides "Real" (713,8 miljoni eiro), bet trešajā pozīcijā ierindojas Anglijas komanda "Liverpool" (701,7 miljoni eiro).

Salīdzinājumā ar aizpagājušo sezonu, "Liverpool" izdevies sarakstā ievērojami pakāpties - no septītās uz trešo vietu.

Top 10 iekļuvuši vēl četri Anglijas klubi - Mančestras "United", Londonas "Chelsea", Totenhemas "Hotspur" un Londonas "Arsenal".

Savukārt otrajā desmitā iekļuvušas Anglijas komandas Vesthemas "United" Lesteras "City", Līdsas "United", Liverpūles "Everton" un Ņūkāslas "United".

Kopumā pasaules 20 turīgākajiem futbola klubiem pagājušajā sezonā ieņēmumi bija 9,2 miljardi eiro, kas ir par 13% vairāk nekā aizpagājušajā jeb 2020./21. gada sezonā.

Šis pieaugums lielā mērā ir saistīts ar skatītāju atgriešanos stadionos pirmajā pilnajā sezonā pēc Covid-19 ierobežojumiem, kad spēļu dienas ieņēmumi pieauga no 111 miljoniem eiro līdz 1,4 miljardiem eiro.

Pieciem klubiem no Anglijas premjerlīgas "lielā sešinieka" - "Chelsea", "Liverpool", Mančestras "City", Mančestras "United" un "Hotspur" - ieņēmumi pieauguši par vismaz 15%. Kopējais ieņēmumu pieaugums sasniedza 226 miljonus eiro.

Komerciālie ieņēmumi palielinājās par 8% - no 3,5 miljardiem eiro līdz 3,8 miljardiem eiro, bet par 11% (485 miljoniem eiro) samazinājās ieņēmumi no televīzijas pārraidēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu