Video ⟩ Ronaldu un Mesi gūst vārtus, PSG izcīna uzvaru Saūda Arābijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu
Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu Foto: EPA/Scanpix

Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā ceturtdien risinājās draudzības spēle, kurā laukumā tikās futbola superzvaigznes portugālis Krištianu Ronaldu un argentīnietis Lionels Mesi. Uzvaru izcīnīja Francijas klubs  Parīzes "Saint-Germain" (PSG), kas ar rezultātu 5:4 (2:2) pārspēja "Al-Nassr" un "Al-Hilal" zvaigžņu apvienoto komandu.

Jau spēles 3. minūtē pēc Brazīlijas futbola zvaigznes Neimara rezultatīvas piespēles vārtus guva Mesi, izvirzot PSG komandu 1:0 vadībā. Neizšķirtu panāca Ronaldu, kurš 34. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu.

43. minūtē pēc Francijas spilgtā uzbrucēja Kiliana Mbapē rezultatīvas piespēles PSG vadību atguva brazīliešu aizsargs Markinjušs, kurš vārtu priekšā bija palicis nepiesegts un ar maigu pieskārienu bumbai ieraidīja to mērķi.

Mazliet vēlāk PSG bija lieliska iespēja palielināt pārsvaru, taču Neimars nerealizēja 11 metru soda sitienu. Vārtsargs notvēra bumbu, kas tika raidīta vārtu labajā apakšējā stūrī.  

Pirmā puslaika kompensācijas laika beigās (45'+6) neizšķirtu 2:2 panāca Ronaldu, kurš vispirms izdarīja sitienu ar galvu, kas nebija precīzs, taču viņš ieguva atlēkušo bumbu un raidīja to vārtos.

Otrā puslaika sākumā Mbapē meistarīgi nospēlēja kreisajā flangā un izdarīja piespēli vārtu priekšā, kur precīzs sitiens izdevās Spānijas aizsargam Serhio Ramosam.

"Al-Nassr" un "Al-Hilal" apvienotā komanda jau pēc trīs minūtēm atspēlējās un panāca neizšķirtu, taču rezultāts bija nemainīgs tikai neilgu brīdi, jo 60. minūtē Mbapē realizēja "pendeli".

78. minūtē Igo Ekitike ieguva PSG komandai divu vārtu pārsvaru, bet pašās spēles beigās mājinieku labā vārtus guva Brazīlijas futbolists Andersons Taliska.

Ronaldu tika nomainīts 61. minūtē, bet minūti vēlāk laukumu atstāja arī Mesi, Neimars un Mbapē.

Kopš 39. minūtes PSG spēlēja skaitliskajā mazākumā, jo spānis Huans Bernats saņēma sarkano kartīti.

Jau gadiem ilgi sporta fani un eksperti lauzuši šķēpus, kurš ir labākais futbolists pasaulē - Mesi vai Ronaldu. Daudzi uzskata, ka Mesi pēc Argentīnas triumfa Pasaules kausā ir sniedzis atbildi uz ilgi neatbildēto jautājumu.

Mesi un Ronaldu līdz šim pēdējā tikšanās laukumā bija 2020. gada decembrī UEFA Čempionu līgas mačā, kad Ronaldu pretinieku laukumā guva divus vārtus Turīnas "Juventus" uzvarā ar 3:0 pret "Barcelona".

Kopumā vēsturē Ronaldu un Mesi viens pret otru spēlējuši 37 reizes klubu un valstsvienību turnīros. Mesi kontā ir vairāk izcīnīto uzvaru (17:11), bet gūto vārtu skaitā ir neizšķirts (23:23).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu