"Blue Jackets" uzvara, "Lightning" zaudējums NHL mačos

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" sestdien savā laukumā svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, bet zaudējumu viesos piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Tampabejas "Lightning".

Merzļikins palika rezervē "Blue Jackets" uzvarā pār Sanhosē "Sharks" ar 5:3 (0:1, 2:1, 3:1).

Vārtos Jonass Korpisalo atvairīja 23 metienus, pārtraucot Austrumu konferences pastarītes triju zaudējumu sēriju.

Citā spēlē "Lightning" bez Amerikas Hokeja līgā spēlējošā Balcera sastāvā izbraukumā ar 3:6 (0:1, 2:2, 1:3) piekāpās Kalgari "Flames".

Rezultatīvākie uzvarētāju rindās ar trim punktiem bija aizsargi Rasmuss Andešons (1+2), kurš sakrāja +/- rādītāju +4, un Noā Henifins (0+3).

"Zibeņi" ar 59 punktiem 45 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, bet līgas vājākā komanda "Blue Jackets" ir pēdējā ar 30 punktiem 46 mačos.

Citā spēlē, kurā Ņujorkas "Islanders" mājās piekāpās Karolīnas "Hurricanes" ar 2:5 (2:2, 0:1, 0:2), trīs vārtus uzvarētāju labā guva Sebastians Aho.

Tas uzbrucējam bija otrais triju vārtu mačs šosezon un sestais NHL karjerā.

Dienas agrajā spēlē Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība mājās ar 6:3 (2:0, 1:3, 3:0) apspēlēja Anaheimas "Ducks".

Girgensons uz ledus pavadīja 12 minūtes un 27 sekundes, no kurām 27 sekundes spēlēja mazākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, trīsreiz pielietoja spēka paņēmienus, uzvarēja pusē iemetienu un cīņu pabeidza ar +/- rādītāju +1.

Pirmajā trešdaļā mājiniekus vadībā izvirzīja Dilans Kazenss un Džefs Skiners vairākumā - 2:0.

Anaheimas hokejisti atspēlējās ar diviem precīziem Trevora Zīgrasa metieniem nepilnu 3,5 minūšu laikā.

31. minūtē Peitons Krebss atkal vadībā izvirzīja "Sabres", bet 36. minūtē Saimons Benuā rezultātu izlīdzināja vēlreiz. 

43. un 49. minūtē ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Viktors Ūlofsons, panākot 5:3 un sezonā gūto vārtu skaitu palielinot līdz 21, bet 54. minūtē savus otros vārtus spēlē guva arī Krebss.

Trīs rezultatīvas piespēles uzvarētāju rindās sakrāja aizsargs Iļja Ļubuškins, pa divām - aizsargs Rasmuss Dālins un Alekss Tačs.

Pretiniekiem visu vārtu gūšanā piedalījās Zīgrass (2+1).

"Sabres" vārtos Uko Peka Lūkonens tika galā ar 34 metieniem, bet otrā laukuma galā Džons Gibsons atvairīja 33 ripas.

Bufalo vienība ar 49 izcīnītiem punktiem 45 mačos Austrumu konferencē ierindojas desmitajā vietā, kamēr "Ducks" ar 31 punktu 47 spēlēs atrodas priekšpēdējā vietā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu