Ostapenko zaudē "Australian Open" ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Melburnā Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-6, 4-6 zaudēja Kazahstānas tenisistei Jeļenai Ribakinai.

Ostapenko WTA rangā ieņem 17.vietu un ar šādu numuru ir arī izsēta Austrālijas atklātajā čempionātā, kamēr Ribakina rangā ir 25.vetā un Melnburnā saņēmusi 22.numuru.

Pusfinālā Ribakina tiksies ar planētas trešo raketi Džesiku Pegulu no ASV vai neitrālo sportisti Viktoriju Azarenku (WTA 24.).

Ceturtdaļfināla sasniegšana Ostapenko dod 430 WTA ranga punktus, kas šobrīd ļauj rangā pakāpties uz 11.vietu.

Pirmajā setā Ostapenko nenosargāja divas no pirmajām trīs servēm un ātri nonāca iedzinējos, pretiniecei uzvarot ar 6-2. Otrajā setā pēc breika Ostapenko panāca 2-0, taču zaudēja savas nākamās divas serves un pie pretinieces serves neizmantoja četras breikbumbas.

Ribakina uzvarēja četrus geimus pēc kārtas un panāca 4-2. Desmitajā geimā, Ribakinai servējot par uzvaru mačā, Ostapenko atspēlēja divas mačbumbas, bet ar trešo reizi pretiniece panāca 6-4.

Lietus dēļ pirmajā setā virs centrālā korta tika pārvilkts jumts.

Ostapenko šajā mačā bija viens "eiss", turpretī Ribakinai -11, tiesa, viņai arī nedaudz vairāk dubultkļūdu - trīs pret vienu. Latvijas tenisiste šajā mačā bija sliktāka serves uzņemšanā, tāpat viņa izmantoja tikai vienu no astoņām breika iespējām, bet pretiniece - četras no sešām. Ostapenko bija mazāk gūto punktu ar uzbrukuma sitieniem (19/24), bet nepiespiesto kļūdu skaits bija līdzīgs (22/21).

Ostapenko Ribakinu bija uzvarējusi abās divās iepriekšējās savstarpējās spēlēs 2019.gada Lincas turnīra ceturtdaļfinālā un 2021.gada Īstbornas turnīra pusfinālā.

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pieveica ukrainieti Dajanu Jastremsku (WTA 101.), otrajā kārta ar 7-6 (7:5), 5-7, 6-0 pārspēja Ungārijas tenisisti Annu Bondaru (WTA 81.), trešajā ar 6-3, 6-0 apspēlēja ukrainieti Katerinu Baindlu (WTA 95.), bet astotdaļfinālā ar 7-5, 6-3 tika pārspēta planētas septītā rakete Koko Gofa no ASV. Ribakina savukārt ceļā uz ceturtdaļfinālu ar 7-5, 6-3 uzvarēja itālieti Elizabetu Kočareto (WTA 48.), ar 6-2, 6-1 sagrāva slovēnieti Kaju Juvanu (WTA 104.), ar 6-2, 5-7, 6-2 uzveica amarikānietie Denielu Kolinsu (WTA 11.), bet astotdaļfinālā ar 6-4, 6-4 negaidīti uzvarēja ranga pirmajā pozīcijā esošo polieti Igu Švjonteku.

Maskavā dzimusī Ribakina Kazahstānu pārstāv tikai kopš 2018.gada. Pēc pērnā gada uzvaras Vimbldonas čempionātā, kur Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem bija liegta dalība, Krievijas Tenisa federācijas prezidents Šamils Tarpiščevs pauda gandarījumu par Krievijas sportistes uzvaru turnīrā. Tenisistei jautājot par Krievijas iebrukumu Ukrainā un to, kā Krievija viņas uzvaru varētu izmantot savā propagandā, Ribakina atbildēja izvairīgi.

Uzvara Vimbldonā Ribakinai ir līdzšinējās karjeras lielākais panākums pēc tituliem mazākas nozīmes turnīros Hobārtā un Bukarestē.

Ostapenko un Ribakina pirms tam piedalījās divos "WTA 500" turnīros Adelaidā, abām trīs mačos izcīnot vienu uzvaru.

Iekļūšana ceturtdaļfinālā ir Ostapenko labākais sasniegums Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vienspēlēs. Iepriekš viņai nebija izdevies pārvarēt trešo kārtu, tāpat kā Ribakinai.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu