Graudiņa/Samoilova "Beach Pro Tour" finālturnīrā neiekļūst ceturtdaļfinālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova sestdien Dohā pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" finālturnīrā grupas pēdējā spēlē piekāpās pasaules čempionēm brazīlietēm Eduardai Lizboai un Anai Patrisijai Silvai Ramusai un nekvalificējās ceturtdaļfinālam.

Graudiņa/Samoilova, kuras sacensībās izsētas ar piekto numuru, A grupas ceturtajā mačā ar 12:21, 12:21 piekāpās ar pirmo numuru izsētajām brazīlietēm.

Pasaules čempiones bija labākas visos statistikas rādītājos - uzbrukumā (28:17), blokā (3:0), servē (2:0) un kļūdās (7:9).

Ceturtdien Graudiņa/Samoilova ar 0-2 (18:21, 15:21) piekāpās amerikānietēm Kristenai Nasai un Terinai Klotai (8.) un ar 2-0 (21:16, 24:22) pieveica austrālietes Taliku Klensiju un Meraiefu Artako del Solaru (4.), bet piektdien ar 2-1 (21:18, 14:21, 15:13) guva virsroku pār kanādietēm Saru Pavanu un Sofiju Bukovecu (10.).

Otrā grupas spēlē sestdien Nasa un Klota ar 17:21, 21:19, 15:9 pieveica Kanādas duetu.

Grupā četras uzvaras izcīnīja Lizboa/Ramusa, jau nodrošinot vietu pusfinālā. Pa divām uzvarām tika latvietēm, amerikānietēm un austrālietēm, bet kanādietes palika bez uzvarām.

Skaitot triju duetu savstarpējo spēļu gūtos punktus, +1 sakrāja austrālietes, neitrāla punktu attiecība bija amerikānietēm, bet ar -1 turnīrā finišēja latvietes, ieņemot ceturto vietu.

Grupas uzvarētājas uzreiz iekļūst svētdien paredzētajā pusfinālā, bet otrās vietas ieguvējas sestdienas ceturtdaļfinālā spēkosies ar otras grupas trešo labāko komandu. Medaļu spēles jeb fināli notiks svētdienas vakarā.

Nākamajā nedēļā turpat Dohā sāksies "Beach Pro Tour" jaunā sezona, aizvadot "Elite 16" posmu un sākot cīņu par ranga punktiem olimpiskajā kvalifikācijā.

Sieviešu finālturnīrā piedalās desmit komandas - astoņas kvalificējās pēc pasaules ranga, bet divām tika piešķirti īpašie ielūgumi.

2021.gada oktobrī Pasaules tūres finālturnīrā ar īpašo ielūgumu startēja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, ierindojoties devītajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu