Video Vladimirs Kļičko: Krieviem ir zelta medaļa bērnu deportācijā un sieviešu izvarošanā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Ukrainas boksa zvaigzne Vladimirs Kļičko asi kritizējis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) nodomus atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs.

SOK nesen aicināja izvērtēt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē.

Jau gandrīz gadu Krievijas armija ar Baltkrievijas atbalstu karo Ukrainā, taču daudzviet pasaulē agresoru valstu sportisti joprojām drīkst piedalīties starptautiskās sacensībās.

Nākamgad vasarā Parīzē risināsies olimpiskās spēles. SOK ir lielas izšķiršanās priekšā, vai atļaut šajā sporta forumā piedalīties Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem.

Skarbu kritiku SOK prezidentam Tomasam Baham paudis bijušais pasaules čempions boksā Vladimirs Kļičko, kura brālis Vitālijs ir Ukrainas galvaspilsētas Kijivas mērs.

"Jūs esat starptautisks tolerances un miera pārstāvis. Taču jūs nākat klajā ar ideju atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs. Šobrīd krievi ir olimpiskie čempioni noziegumos pret civiliedzīvotājiem," sociālajos tīklos publicētajā video uzrunā sacīja Kļičko.

"Viņiem [krieviem] ir zelta medaļa bērnu deportācijā un sieviešu izvarošanā. Jūs nevarat savu olimpisko emblēmu uzlikt šiem noziegumiem, jo tad būsiet šī riebīgā kara līdzvaininieks. Nedariet to, citādāk būsiet olimpiskā gara nodevējs."

"Starptautiska sporta organizācija nedrīkst atbalstīt valsti, kas ar kājām mīda starptautisko tiesību pamatprincipus. Nepieļaujiet šo monumentālo kļūdu. Pasaule jūs vēro, vēsture jūs tiesās," uzsvēra boksa zvaigzne.

TVNET jau vēstīja, ka SOK izpelnījusies nosodījumu arī Baltijas valstīs. Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa uzsvērusi, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistu piedalīšanās Parīzes olimpiskajās spēlēs nav pieļaujama, jo tā būtu tieša ņirgāšanās par ukraiņiem.

Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena norādījusi, ka "ir jādara viss, ko varam, lai novērstu Krievijas sportistu piedalīšanos olimpiskajās spēlēs un citās sacensībās ārpus olimpiskajām spēlēm, arī ar neitrālu karogu."

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers intervijā Latvijas Televīzijā atklāja, ka pašreizējā situācijā Latvija nepiedalītos olimpiskajās spēlēs kopā ar agresorvalstīm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu