"Valmierai" piederošo Arokodari par pieciem miljoniem iegādājas Beļģijas klubs "Genk"

CopyDraugiem X Whatsapp
Toluvalase Arokodare jeb Tolu
Toluvalase Arokodare jeb Tolu Foto: Valmiera FC/Facebook

Bijušais "Optibet" futbola virslīgas komandas "Valmiera" nigēriešu uzbrucējs Toluvalase Arokodare turpmāk spēlēs Beļģijas futbola čempionāta vienībā "Genk", trešdien ziņo Beļģijas klubs.

22 gadus vecais futbolists noslēdzis līgumu uz 4,5 gadiem.

Par neapstrādātu dimantu Genkas kluba paziņojumā nosauktais futbolists "Valmieras" komandā spēlēja no 2019. līdz 2020. gadam, septembrī tiekot izīrētam Vācijas bundeslīgas klubam "Koln", bet no 2021. gada vasaras esot īrē Francijas otrās līgas klubā "Amiens".

Šosezon Francijas otrajā līgā futbolists 20 spēlēs ir guvis sešus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlējis.

Transfēra vērtību tīmekļa vietne "Transfermarkt.com" lēš piecu miljonu eiro apmērā. Pagaidām nav skaidrs, cik daudz no šīs summas saņems Latvijas klubs.

"Neskatoties uz savu augumu, viņš ir ļoti veikls, eksplozīvs un spēcīgs spēlē ar galvu," par 1,97 metrus garo nigērieti saka "Genk" komandas treneris Dimitrijs de Kondē. "Viņš jau šobrīd demonstrē augstas klases uzplaiksnījumus. Mūsu tehniskā personāla paspārnē viņš turpmākajos gados varēs spert lielus soļus uz priekšu."

"Esmu ļoti priecīgs atrasties Genkā. Šobrīd savai karjerai nevaru iedomāties labāku klubu," citēts pats Arokodare. "Kopā ar komandu ceru turpināt sezonas pirmās puses labos rezultātus un izcīnīt trofejas."

"Genk" šosezon 22 spēlēs sakrājusi 58 punktus un atrodas Beļģijas čempionāta turnīra tabulas galvgalī, par diviem punktiem apsteidzot Senžilas "Royale Union", kam ir spēle vairāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu