Šmits gūst piecus punktus pret vareno "Anadolu Efes"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: zalgiris.lt

Latvijas basketbolists Rolands Šmits trešdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas 22. kārtas mačā, viņa pārstāvētajam Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris" piedzīvojot zaudējumu.

"Žalgiris" izbraukumā ar rezultātu 70:80 (16:16, 12:22, 21:17, 21:25) zaudēja iepriekšējo divu sezonu čempionei Stambulas "Anadolu Efes".

Šmits laukumā pavadīja 24 minūtes un 27 sekundes, grozā raidot savu vienīgo divpunktu metienu un vienu no pieciem tālmetieniem. Valmierieša kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena kļūda un viens efektivitātes koeficienta punkts. Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Šmits piektās piezīmes dēļ bija spiests atstāt laukumu.

Kauņas komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Igns Brazdeiķis, bet 15 punkti bija Edgaram Ulanovam. Mājiniekiem Vils Klaibērns guva 19 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Žalgiris" ar 12 uzvarām 22 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu, bet "Anadolu Efes" ar 11 panākumiem ir divas pozīcijas zemāk.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21. maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu