Irbe par Starptautisko olimpisko komiteju: Tur nauda runā daudz skaļāk par sasniegumiem un mērķiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Irbe
Artūrs Irbe Foto: Jānis Škapars / TVNET

Hokejists, treneris un un divkārtējs olimpisko spēļu dalībnieks Artūrs Irbe intervijā "Panorāmai" pauž, ka Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) plānu pavērt Krievijas sportistiem ceļu uz dalību olimpiskajās spēlēs var apturēt nevis sporta federācijas, bet tikai citu valstu sportistu protesti un atteikšanās piedalīties sacensībās kopā ar Krievijas sportistiem.

Sportā pavadījis lielāko mūža daļu, Irbe nav pārsteigts par SOK, jo uzskata, ka durvis Krievijai allaž ir bijušas vaļā.

"Tur nauda runā daudz skaļāk par sasniegumiem un mērķiem. Un vispār sports šobrīd ir ļoti tendēts uz komerciju, kas varbūt pat nav slikti, jo dopings ir kļuvis atklātāks un puslegāls. Ar to tēlo, ka cīnās. To mēs redzam skandālā ar Krievijas Antidopinga aģentūru un it kā tēlo, ka cīnās, bet aicina atpakaļ," stāstīja Irbe. "Tur nekas nav mainījies, tur vispār nav nekādas durvis atvērtas. Kā tu vari runāt par atgriešanos olimpiādē, ja antidopinga lieta vēl nav aizvērta?"

Irbe kā lielisku risinājumu saskata Krievijas sportistu kļūšanu par nepilsoņiem un dalību olimpiskajās spēlēs bez savas valsts pases. Atkal pieņemot Krievijas pilsonību, kamēr Krievija nav izpildījusi saistības pret ukraiņu tautu un pret pasauli, samaksājot par visu, ko ir iznīcinājusi Ukrainā, un par pazaudētām dzīvībām, sportistiem pārstāvēt Krieviju būtu liegts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu