Čehija neboikotēs Parīzes Olimpiādi, pat ja Krievijas un Baltkrievijas sportisti piedalīsies (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Čehijas olimpieši 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā
Čehijas olimpieši 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Foto: Reuters/Scanpix

Čehija negrasās boikotēt 2024. gada Parīzes olimpiskās spēles, paziņojusi vietējā olimpiskā komiteja.

Jau gandrīz gadu Krievija ar Baltkrievijas atbalstu īsteno paplašināto uzbrukumu Ukrainai, taču nerimstošā karadarbība joprojām netiek uzskatīta par pietiekami pamatotu iemeslu, lai visiem agresoru valstu sportistiem aizliegtu piedalīties visās starptautiskās sacensībās. Joprojām ir izņēmumi, piemēram, tenisā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nesen aicināja izvērtēt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē. Šādu iniciatīvu asi nosodījušas Baltijas valstis, Polija un Ukraina.

Savukārt janvāra beigās Āzijas Olimpiskā padome (OCA) paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti drīkstēs piedalīties šā gada Āzijas spēlēs.

Polijas Sporta un tūrisma ministrs Kamils Bortnicuks lēš, ka 2024. gada Parīzes olimpiskās spēles varētu boikotēt aptuveni 40 valstis, taču starp tām nebūs Čehija.

"Mēs neplānojam boikotēt olimpiskās spēles Parīzē," portāls "Inside The Games" citē Čehijas Olimpiskās komitejas paziņojumu. "Mēs nesodīsim Čehijas sportistus Krievijas agresijas dēļ."

Čehijas Olimpiskā komiteja norāda, ka nevēlas atkārtot kļūdu, kas tika pieļauta pirms nepilniem 40 gadiem. Čehoslovākija kopā ar PSRS un vēl 12 citām valstīm boikotēja 1984. gada Losandželosas vasaras olimpiskās spēles.

Lielbritānija nav nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu, taču "Daily Mail" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka arī Apvienotā Karaliste negrasās boikotēt nākamā gada Parīzes olimpiskās spēles.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu