Ostapenko uzvar trīs setu cīņā un sasniedz Abū Dabī turnīra otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko pirmdien sasniedza Abū Dabī "WTA 500" turnīra otro kārtu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un turnīrā izsēta ar piekto numuru, pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 1-6, 7-5 pārspēja amerikānieti Danielu Kolinsu (WTA 42.).

Otrajā kārtā Ostapenko stāsies pretī ķīnietei Cjiņveņai Dženai (WTA 29.) vai kvalifikāciju pārvarējusī kanādiete Rebeka Marīno (WTA 74.).

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 55 WTA ranga punktus.

Ostapenko šajā mačā bija mazāk netveramo servju (6/11) un vairāk dubultkļūdu (9/7).

Pirmā seta vidū Ostapenko neizmantoja divas breikbumbas un turpinājumā pati zaudēja savu servi, vēlāk jau nonākot iedzinējos ar 3-5. Latvijas tenisiste uzvarēja nākamos četrus geimus, tajā skaitā divus pie pretinieces serves, un guva virsroku ar 7-5.

Turpretī otro setu Ostapenko sāka ar četriem zaudētiem geimiem un divreiz nenosargāja savu servi. Dubultkļūdas un sliktā serves uzņemšana ļāva pretiniecei pusstundā uzvarēt ar 6-1.

Trešā seta trešajā geimā Ostapenko ar piekto piegājienu lauza pretinieces servi un ieguva viena geima pārsvaru, kuru astotajā geimā zaudēja. Seta nogalē 11.geimā Ostapenko pie Kolinsas serves uzvarēja "tīri" un panāca 6-5, iegūstot iespēju servēt par uzvaru mačā, ko arī paveica - 7-5.

Abas tenisistes iepriekš kortā bija tikušās vienu reizi, kad 2018.gadā pie panākuma divos setos tika Latvijas pārstāve.

Ostapenko sezonas ievadā guvusi sešas uzvaras un piedzīvojusi trīs neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu. Cīņā par pusfinālu viņa ar 2-6, 4-6 piekāpās Jeļenai Ribakinai no Kazahstānas.

Savukārt Kolinsa sezonu sākusi ar četrām uzvarām un tikpat neveiksmēm, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņa sasniedza trešo kārtu, kurā arī atzina Ribakinas pārākumu.

Pērn februāra otrajā nedēļā Ostapenko Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīrā aizcīnījās līdz pusfinālam un nopelnīja 185 WTA ranga punktus, kas jāaizstāv sacensībās Abū Dabī.

Turnīrs Abū Dabī norisināsies uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu