Olimpiskajam čempionam daiļslidošanā amputētas abas pēdas (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Olimpiskajam čempionam daiļslidošanā dejās uz ledus Romanam Kostomarovam amputētas abas pēdas, ziņo Kremļa kontrolētais medijs TASS.

Bijušais agresorvalsts daiļslidotājs vairāk nekā piecas dienas bija pieslēgts pie mākslīgās asinsrites aparāta, bet tādēļ tika bojāti mazie asinsvadi un sākās audu nekroze.

"Diemžēl nācās amputēt abas pēdas. Operācija pagāja mierīgi, bez pārsteigumiem. Tagad norit cīņa par roku saglabāšanu. Romans ir pie samaņas. Kopējais stāvoklis uzlabojas, bet viņš paliks reanimācijā un nepārtrauktā ārstu uzraudzībā," Krievijas propagandas medijs citē kādu iesaistīto personu.

46 gadus veco Kostomarovu slimnīcā ievietoja 10. janvārī. Viņš tika hospitalizēts ar pneimoniju. Nākamajā rītā viņa veselība pasliktinājās, ārsti pieslēdza bijušo daiļslidotāju plaušu ventilatoram un mākslīgās asinsrites aparātam, bet pēc tam ievietoja mākslīgā komā.

Pagājušajā nedēļā avoti ziņoja, ka viņam attīstījusies gangrēna un draud amputācija. Ārsti sākotnēji esot atlikuši operāciju, baidoties, ka pacients tik smagā stāvoklī to var nepārdzīvot.

Kostomarovs pēc Krievijas pilna iebrukuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī nekautrējās savā sociālās saziņas vietnes "Instagram" kontā atklāti paust atbalstu diktatoram Vladimiram Putinam. Viņš publicēja senu fotogrāfiju, kurā redzams blakus Putinam, ar zīmīgu parakstu "Labākais prezidents!", kas komentāru sadaļā izraisīja asas viedokļu sadursmes.

Foto: https://www.instagram.com/romankostomarovkrs/

Mēnesi pēc masveida uzbrukuma sākuma bijušais daiļslidotājs publicēja foto, kurā redzams ziemas cepurē ar uzrakstu angļu valodā "Tu nespēj izturēt patiesību". Zem foto viņš rakstīja, ka spēks ir patiesībā, noteikti domājot Kremļa propagandas izdomāto "patiesību".

Kostomarovs kļuva par 2006. gada Turīnas olimpisko spēļu uzvarētāju duetā ar Tatjanu Navku. Tāpat abi ir divkārtēji pasaules čempioni (2004. un 2005. gadā) un trīskārtēji Eiropas čempioni (2004., 2005. un 2006. gadā).

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu