"Naivi ticu, ka daudz ko vēl var mainīt." Briedis atklāj savus plānus politikā un sportista karjerā (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis
Latvijas bokseris Mairis Briedis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis intervijā žurnālam "Privātā Dzīve" atklājis savus nākotnes plānus politikā un sportista karjerā, kā arī pastāstījis par došanos uz kara plosīto Ukrainu un paskaidrojis izvairīšanos nosodīt Krievijas agresiju.

13. janvārī Briedis svinēja 38. dzimšanas dienu. Intervijā viņš atklāja, ka boksera karjeru negrasās noslēgt vēl vismaz divus gadus.

"Līdz četrdesmit," sacīja Briedis, atbildot uz jautājumu, līdz cik gadu vecumam viņš plāno boksēties. "Dziļi dvēselē man joprojām ir 25 gadi. Daudz kas atkarīgs no dzīvesveida. Ja dzer, pīpē, netrenējies, tev nav režīma, tad jau 28 gados vari piedzīvot karjeras beigas. Jautājums ir cits - kāpēc manos 38 gados neviens ar mani negrib boksēties? Tāpēc, ka tas ir bīstami."

Briedis gatavojoties savai nākamajai cīņai, kas gaidāma martā vai aprīlī. Viņa pretinieks būšot Lielbritānijas bokseris Dereks Čisora. Cīņa, iespējams, notiks Anglijā vai Vācijā.

Latvijas bokseris pērn no partijas "Saskaņa" saraksta kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās. Parlamentā viņš netika ievēlēts, taču ienākšanu politikā nenožēlo. Briedis savu karjeru politikā plāno turpināt. Viņš ir apņēmies kandidēt 15. Saeimas vēlēšanās.

"Ieguvu daudz jaunas informācijas. Esmu iepazinis foršus cilvēkus ar plašām zināšanām. Šobrīd pats pie laba privātskolotāja divreiz nedēļā mācos politoloģiju," atklāja Briedis.

"Uzskatu, ka daudzas lietas mūsu valstī spēcīgāk jākontrolē. Vairāk jādomā par valsti, nevis jāpaceļ sev algas. Finansiālā ziņā jau sen varu atļauties dzīvot citur. Esmu pat mēģinājis to darīt, taču negribu. Esmu dzimis Latvijā, nevaru to tā vienkārši pamest. Mīlu šo zemi. Naivi ticu, ka daudz ko vēl var mainīt."

Briedis pērn pēc Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā izpelnījās lielu nosodījumu Latvijas sabiedrībā, jo viņš sociālajos tīklos nepauda skaidru nostāju. Bokseris pirms gada uzsvēra, ka viņš nosoda jebkuru karadarbību, taču nenostājas nevienā no pusēm.

"Esmu pret visiem kariem! Kad to rakstīju, biju Anglijas lidostā. Man atrakstīja tobrīd vēl mans menedžeris Raimonds Zeps - vajagot izteikt viedokli kara sakarā. Teicu, ka tagad visas manas domas ir tikai par cīņu ar Opetaiju. Un tā es, līdz galam neiedziļinoties, uzrakstīju diplomātisku "esmu pret karu". Atbraucot uz Latviju, sapratu, ka viss ir pilnīgajā d***ā. Un tikai tāpēc, ka nebiju uzrakstījis: "Putin huilo!" un "slava Ukrainai". Pret mani tika aizsākts nenormālākais heits. Sākumā nesapratu - par ko? Saprastu, ja būtu aizbraucis uz Krieviju un kopā ar Putinu visiem nodevis sveicienus. Bet mani nosodīja par vārdiem, ko rakstīju, sēžot lidostā."

Briedis nesen devās uz kara plosīto valsti, palīdzot Kijivā nogādāt Latvijas humāno palīdzību Ukrainai. Vai bokseris nebaidās par savu dzīvību? "Ja mani nošautu, latviešiem būtu prieks," atbildēja sportists.

Pilnu sarunu ar Mairi Briedi lasi žurnāla "Privātā Dzīve" jaunākajā numurā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu