Sieviešu futbola virslīgā Latvijā pirmoreiz spēlēs astoņas komandas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Jaunajā Sieviešu futbola līgas (SFL) sezonā pirmoreiz turnīra vēsturē piedalīsies astoņas komandas, bet jau svētdien Latvijas klubi aizvadīs pirmo Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) spēli, piektdien ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu licencēšanas pirmās instances padome licences dalībai sacensībās piešķīra visām astoņām pretendentēm.

LFF ziņo, ka licences izsniegšanas kritērijiem pilnībā atbilda septiņas komandas - "Rīgas Futbola skola", Salaspils "Super Nova", "Metta", "Rīga", "Olaine", "Iecava" un "Liepājas Futbola skola".

"Auda" licence piešķirta ar nosacījumu, ka līdz 25.februārim klubs iesniegs dokumentus infrastruktūras kritēriju pilnīgai izpildei.

Līdz ar to plānots, ka jaunajā sezonā turnīrā piedalīsies visas pērnā gada komandas, kā arī pirmās līgas čempionvienība "Liepājas Futbola skola".

Augstākajā sieviešu futbola līgā līdz šim lielākais komandu skaits bija septiņas 2014. un 2022.gada sezonās.

Līgas attīstības plāns paredz astoņu komandu dalību ar vājāko komandu izkrišanu no virslīgas.

Pērn SFL čempioņu titulu izcīnīja "Rīga", kas 18 spēlēs punktus zaudēja tikai vienreiz, bet sudraba medaļas otro reizi vēsturē kaklā kāra "Metta". Aizraujošā cīņā trešajā vietā ierindojās "Super Nova"/RTU, kas vēl gadu iepriekš bija vicečempioņu godā.

SFL sezonas sākums paredzēts aprīļa vidū, vienībām aizvadot trīs apļu sacensības, bet pašlaik septiņas no turnīra komandām piedalās Ziemas kausa izcīņas turnīrā.

Savukārt jau svētdien savu pirmo spēli jaunajā Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) sezonā aizvadīs abas Latvijas pārstāves "Rīga" un "Metta", kas tiksies savā starpā. Mačs plkst.16 notiks "Rimi" Olimpiskajā centrā.

BWFL turnīrā piedalās pa divām spēcīgākajām komandām no trim Baltijas valstīm. Šosezon dalībnieces aizvadīs viena apļa turnīru, savā starpā tiekoties arī vienas valsts pārstāvēm, pēc tam aizvadot izslēgšanas spēles.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005.gadā un pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010.gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017.gadā sacensības tika atjaunotas.

Latvijas klubu labākais sasniegums šajās sezonās ir "Rīgas Futbola skolas" 2017.gadā, "Dinamo Rīga" 2019.gadā un "Rīgas" 2022.gadā izcīnītā trešā vieta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu