Video Bļugers pārtrauc 15 spēļu "sauso" sēriju, Merzļikins paliek rezervē (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers
Latvijas hokejists Teodors Bļugers Foto: AFP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien Anaheimā rezultatīvi piespēlēja, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" svinot uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" ar vārtsargu Elvi Merzļikinu rezervē savā laukumā cieta zaudējumu.

"Pingvīni" izbraukumā pieveica Anaheimas "Ducks" ar 6:3 (3:1, 1:0, 2:2). Bļugers izcēlās ar rezultativitātes punktu, kas nebija izdevies jau 15 mačos pēc kārtas.

Latvijas uzbrucējs desmitajā minūtē rezultatīvi piespēlēja Pjēram Olivjē Džozefam mača pirmo vārtu guvumā.

Bļugers laukumā pavadīja desmit minūtes un 12 sekundes, no kurām 49 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs pa pretinieku vārtiem meta trīs reizes, bloķēja vienu metienu un uzvarēja pusē iemetienu, maču noslēdzot ar +/- rādītāju +1.

"Penguins" labā trīs (2+1) rezultativitātes punktus sakrāja aizsargs Pjērs-Olivjē Džozefs, pa diviem - Braiens Rasts, Kasperi Kapanens (abiem - 1+1) un Jevgeņijs Malkins (0+2), bet pie vārtu guvuma tika arī Džefs Kārters un Džeiks Gincels..

Mājiniekiem pa diviem punktiem sakrāja Meisons Maktevišs (1+1), Edams Anrī un Jākobs Silfverberjs, bet vārtus guva arī Trevors Zīgrass un Jons Klingberjs.

"Penguins" hokejisti par Džona Gibsona sargātajiem vārtiem meta 59 reizes, kamēr otrā laukuma galā Keisijs Desmits tika galā ar 28 no 31 metiena.

Citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" mājās piekāpās Toronto "Maple Leafs" ar 0:3 (0:1, 0:0, 0:2).

Elvis Merzļikins mājinieku rindās atradās rezervista lomā, bet vārtos Jonass Korpisalo atvairīja 38 no 41 metiena.

Uzvarētājiem "sauso" spēli ar 30 atvairītiem metieniem noformēja Iļja Samsonovs.

Divus vārtus guva Džons Tavaress, vienus - Pjērs Engvalls.

Pitsburgas klubs 51 spēlē izcīnījis 61 punktu un Austrumu konferencē ieņem septīto vietu, kamēr "Blue Jackets" ar 34 punktiem 52 mačos ir pēdējā vietā līgā.

Nākamo maču "Penguins" aizvadīs sestdien izbraukumā ar Losandželosas "Kings", bet "Blue Jackets" viesos sestdien tiksies ar Toronto "Maple Leafs".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu