Šilovs pēc debijas NHL: Tagad zinu, kas man ir jāuzlabo

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargam Artūram Šilovam gūtā pieredze savā pirmajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā noderēs tālākajā karjerā, pēc debijas NHL atzina pats vārtsargs.

Šilovam debitējot NHL, viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks", savā laukumā ar rezultātu 4:6 (2:3, 1:2, 1:1) atzina Ņujorkas "Rangers" pārākumu, piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Šilovs atvairīja 22 no 27 pretinieku metieniem, tiekot galā ar 81,5% ripu, kas tika raidītas pa viņa sargātajiem vārtiem.

"Tas ir citādāk," sarunā ar žurnālistiem sajūtas pēc spēles raksturoja Šilovs. "Cits meistarības līmenis un ātrums. Bija jautri spēlēt un iegūt šo pieredzi, tas nāk par labu man. Domāju, ka man šī pieredze noderēs ilgtermiņā, jo tagad zinu, kā tas ir un kas man ir jāuzlabo. Nebiju uztraucies, bet gan priecīgi satraukts par iespēju spēlēt."

Ņujorkas vienība pirms dueļa pret "Canucks" bija uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas, taču Šilovs atklāja, ka nepievērsa tam uzmanību un vienkārši centās aizvadīt labu maču.

"Vienkārši centos spēlēt hokeju un apturēt pretiniekus," stāstīja vārtsargs. "NHL spēlētājiem ir cits prasmju līmenis, viņi ir pacietīgāki, labāk meklē iespējas."

Tāpat Šilovs atklāja, ka nebija pārsteigts par iespēju sargāt vārtus, jo kluba vadība viņam uzticējusies. "Viņi uzskatīja, ka esmu pelnījis būt vārtos. Man tikai jāturpina labi spēlēt un jānopelna vairāk iespēju būt sākumsastāvā," viņš piebilda.

21 gadu vecais Latvijas vārtsargs šosezon Amerikas Hokeja līgā (AHL) Ebotsfordas "Canucks" rindās 35 spēlēs vidēji spēlē savos vārtos ielaidis 2,48 ripas, atvairot 90,6% metienu. Šilova kontā AHL šosezon ir 21 uzvara, kas ir otrs labākais rādītājs līgā.

"Canucks", kas nākamo maču aizvadīs sestdien, ar izcīnītiem 46 punktiem 55 spēlēs Rietumu konferencē atrodas 12.vietā, kamēr "Rangers" ar 72 punktiem 54 spēlēs Austrumu konferencē ierindojas sestajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu