Treneris par NHL debitantu Šilovu: Satraucos, jo negribējām viņu iemest vilku barā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" galvenais treneris Riks Tokets pēcspēles preses konferencēs pauda uzslavas 21 gadu vecajam Latvijas vārtsargam Artūram Šilovam, kurš debijas mačā paradījis labu cīņassparu.

"Canucks" savā laukumā ar rezultātu 4:6 (2:3, 1:2, 1:1) piekāpās Ņujorkas "Rangers". Šilovs atvairīja 22 no 27 pretinieku metieniem (81,5%).

Latvijas hokejists, kurš ikdienā spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL) fārmklubā Ebotsfordas "Canucks", izsaukumu uz NHL saņēma vien dienu iepriekš.

"Viņš cīnījās. Bija grūti, taču viņš cīnījās. Tas tiek gaidīts no jauniem vārtsargiem. Viņš vakar saņēma izsaukumu, atlidoja un devās cīņā. Tas ir grūti," sacīja Tokets.

Traumas dēļ kopš 1. decembra nav spēlējis "Canucks" pirmais vārtsargs Tačers Demko, kurš drīzumā gatavojas atgriezties laukumā.

Tokets norādīja, ka pirms Demko atgriešanās Šilovs bija pelnījis izjust NHL spēles garšu, jo viņš šosezon sevi labi apliecinājis AHL.

"Dažos vārtu zaudējumos daži spēlētāji pieļāva lielas kļūdas, taču kopumā puiši cīnījās. Man nav iebildumu par puiši parādīto sniegumu," teica treneris.

Šilovs šosezon AHL piedalījies 35 spēlēs, vidēji mačā ielaidis 2,48 ripas un atvairījis 90,6% metienu. Viņa kontā ir 21 uzvara, kas ir otrs labākais rādītājs līgā.

"Fārmklubā spēle ir daudz lēnāka. Šeit ir labāk jāseko līdzi ripai. Iespēja izgaršot NHL jaunajiem spēlētājiem vienmēr nāk par labu," piebilda Tokets.

"Canucks" treneris atzina, ka viņš bijis satraukts dot iespēju Šilovam debitēt, jo pretī stājās šobrīd "karstākā" komanda NHL, kurai patlaban ir visgarākā uzvaru sērija visā līgā - nu jau seši panākumi pēc kārtas.

Tokets uzskata, ka "Rangers" ir lieliski nokomplektēta komanda un tā šosezon ir viena no Stenlija kausa pretendentēm.

"Jā, bija bažas. Negribējām viņu iemest vilku barā. Tomēr viņš individuāli un kopumā mūsu komanda cīnījās."

22. janvārī Tokets stājās "Canucks" galvenā trenera amatā. Viņa vadībā komanda deviņos mačos izcīnījusi trīs uzvaras.

"Canucks" šosezon 55 mačos izcīnījusi 46 punktus. Tikai četras no 32 līgas komandām šosezon līdz šim sakrājušas mazāk punktu nekā Vankūveras vienība.

Tikmēr "Rangers" patlaban aizvadījusi 54 mačus un sakrājusi 72 punktus, kas ir sestais labākais rādītājs visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu