Video ⟩ K. Bērziņš paraksta jaunu līgumu, jau šonedēļ spēlēs pret bijušo NBA zvaigzni Hovardu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Bērziņš
Kaspars Bērziņš Foto: euroleaguebasketball.net

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš oficiāli pievienojies Taivānas klubam CTBC DEA, otrdien pavēstīja komanda un sportista aģents Mārtiņš Bērziņš.

37 gadus vecais Bērziņš Taivānā atrodoties jau mēnesi, bet tikai tagad klubs izziņojis oficiālu līguma parakstīšanu.

Bērziņa jaunais klubs ir Taivānas līgas līderis, kaut gan čempionātā startē tikai seši klubi. Pēdējā vietā šobrīd atrodas Taojuaņas "Leopards", ko pārstāv kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Dvaits Hovards.

Tieši pret Hovarda pārstāvēto "Leopards" Bērziņam gaidāma viena no pirmajām spēlēm Taivānas līgā. Mačs paredzēts 26. februārī, bet 25. februārī CTBC DEA jeb "Special Attack" viesosies pie "Aquas".

Video: Dvaits Hovards dominē Taivānas līgā

Bērziņš janvāra sākumā atstāja Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadīto Francijas komandu "Strasbourg". Viņš novembra sākumā pievienojās vienībai uz laiku, kamēr Ike Udano atveseļotos no gūtās potītes traumas. Sākotnēji vienošanās tika panākta uz mēnesi, vēlāk to pagarinot vēl uz mēnesi.

Sezonas ievadā Bērziņš bija Lietuvas kluba Utenas "Juventus" paspārnē. Lietuvas meistarsacīkstēs viņš laukumā devās vienā mačā, kurā 20 minūtēs guva astoņus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Iepriekšējās divas sezonas Bērziņš pavadīja Panevēžas "Lietkabelis" un "Siauliai" komandās. Ar Panevēžas komandu latvietis iepriekšējā sezonā kļuva par Lietuvas vicečempionu.

Ārzemēs viņš spēlējis arī Krievijas vienībās Saratovas "Avtodor", "Ņižņij Novgorod", Krasnodaras "Lokomitiv-Kubaņ" un Samaras "Krasnije kriļja", kā arī Spānijas komandās Kompostelas "Obrodoira Monbus", Malagas "Unicaja", "Fuenlabrada" un "Caceres".

Latvijā Bērziņš pārstāvējis arī "Ogres", "VEF Rīga", Rīgas "Skonto", "ASK Rīga" un "Barons"/LMT krāsas. Viņš četras reizes kļuvis par Latvijas čempionu, kā arī vienu reizi izcīnījis FIBA Eiropas kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu