Sotnieks par karjeras beigšanu izlasē: Biju izlēmis jau pagājušajā gadā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Sotnieks
Kristaps Sotnieks Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizsargs Kristaps Sotnieks par karjeras beigšanu izlasē bija izlēmis jau pagājušajā gadā, taču nerada piemērotu brīdi to publiski pateikt, sportists atzina intervijā Latvijas Televīzijai (LTV).

36 gadus vecais Sotnieks par punkta likšanu karjerai valstsvienībā paziņoja pagājušajā nedēļā. Viņš pārstāvējis Latvijas izlasi 13 pasaules čempionātos, divās olimpiskajās spēlēs un četros olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros.

"Pagājušajā gadā biju nolēmis, ka tas man būs pēdējais čempionāts. Tikai nesanāca to [publiski] pateikt, jo bijām domājuši, ka izlasei ies labāk, tiksim ceturtdaļfinālā. Bija kā bija. Tagad domāju, ka pirms izlases to pateikšu. Gadi ir nospēlēti. Lielākais prieks par to, ka izdevās nospēlēt visus čempionātus pēc kārtas. Es neizlaidu nevienu spēli. Par to pašam prieks un gandarījums. Protams, bija kļūdas, augšā un lejā. Tam visam es izgāju cauri, nebija viegli. Tās bija 14 sezonas, 13 čempionāti pēc kārtas. Tas atņēma ļoti daudz spēka un brīvā laika," sarunā ar LTV sacīja Sotnieks.

Valstsvienības rindās aizsargs pasaules čempionātos kopā aizvadījis 90 spēles, kurās guvis divus vārtus un ticis pie 19 rezultatīvām piespēlēm, bet divās olimpiskajās spēlēs viņš sakrāja divus rezultativitātes punktus (1+1). Kopš 2009.gada Sotnieks palīdzēja izlasei visās pasaules meistarsacīkstēs.

Sotnieks arī paziņoja, ka turpinās savu klubu karjeru. Viņš šosezon spēlē Čehijas hokeja ekstralīgā Kladno "Rytīrži" rindās un 39 mačos ir sakrājis vienus vārtus un septiņas rezultatīvas piespēles.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu