Video ⟩ Krievijas Mākslas vingrošanas federācijas prezidentei uztic militārās parādes režiju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Krievijas Mākslas vingrošanas federācijas prezidentei Irinai Vinerei uzticēta militārās parādes režija, vēsta ārzemju mediji.

"Instagram" vietnē Irinas Vineres vingrošanas centra profilā publicēts video, kurā redzami vīrieši un sievietes, kas gatavojas militārajai parādei.

Video redzamie ļaudis soļo mūzikas pavadībā, skanot dziesmai "Artilērijas maršs", kas pazīstama arī ar nosaukumu "Staļins deva pavēli".

24. februārī būs pagājis precīzi gads kopš Krievija sāka pilna mēroga karadarbību Ukrainā. Kara dēļ Krievijas vingrotājiem ir aizliegts piedalīties starptautiskās sacensībās.

Uzbekistānā dzimusī Vinere ir viena no panākumiem bagātākajām mākslas vingrošanas trenerēm pasaulē. Viņa trenējusi arī olimpisko čempioni Aļinu Kabajevu, kura neoficiāli pazīstama arī kā Vladimira Putina mīļākā un Krievijas diktatora vairāku bērnu māte.

2001. gadā Vinere kļuva par Krievijas izlases treneri, bet kopš 2008. gada viņa ir Krievijas Mākslas vingrošanas federācijas prezidente.

2015. gadā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) apbalvoja Vineri par izciliem sasniegumiem sportā.

Vinere bija precējusies 30 gadus ar Krievijas oligarhu Ališeru Usmanovu līdz pērn maijā viņi šķīra laulību.

Usmanovs pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā atkāpās no Starptautiskās Paukošanas federācijas prezidenta amata.

Eiropas Savienības (ES) valstis, kā arī ASV un Lielbritānija ir ieviesušas ekonomiskās sankcijas pret 69 gadus veco biznesmeni, kurš ir viens no Krievijas bagātākajiem cilvēkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu