Pastāvēja iespēja, ka Latvijas izlases PK kvalifikācijas mačs no Turcijas tiktu pārcelts uz Rīgu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns
Latvijas basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Latvijas un Turcijas vīriešu basketbola izlašu spēle Pasaules kausa (PK) kvalifikācijā varēja tikt pārcelta no Bursas uz Rīgu, tā intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Spēle notiks piektdien, 24. februārī, Turcijas pilsētā Bursā, bet tika apsvērta iespēja par tās pārcelšanu uz Rīgu vai Beļģiju. Tas bija saistīts ar neskaidrību, ko radīja šomēnes Turcijā notikušās spēcīgās zemestrīces, kas radīja milzu postījumus.

"Bija daudz nezināmo. Bija vairāki varianti. Spēle varēja notikt Beļģijā, jo pēc tam Turcijai jāspēlē pret beļģiem izbraukumā. Mēs piedāvājām savu variantu [spēles norisei] "Arēnā Rīga". Kādu brīdi tas tika izskatīts, bet beigās Turcija iekšēji vienojās, ka spēle notiks turpat Bursā. Domāju, ka būs interesanta spēle, jo arēna būs pārpildīta," sacīja Cipruss.

Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu ciklā Latvijas izlasi gaida izbraukums uz Turciju un spēle savā laukumā ar Grieķiju, kas notiks 27. februārī. Lai gan ceļazīme uz finālturnīru ir nodrošināta, katrs mačs ir svarīgs cīņā par augstāku vietu FIBA reitingā, pēc kura nosaka izložu grozus.

Pirmo reizi vēsturē Latvijas vīriešu valstsvienība uzvarējusi deviņās oficiālajās spēlēs pēc kārtas. Šī būs iespēja sēriju turpināt, tiesa, būs jāiztiek bez vairākiem līderiem. Šoreiz komandai nepalīdzēs Jānis Strēlnieks, Kristers Zoriks, Mareks Mejeris, Rodions Kurucs, kā arī nav skaidrības par Jāņa Timmas iespējām laikus pievienoties izlasei. Savukārt Rolands Šmits un Artūrs Kurucs aizņemti Eirolīgā.

Kvalifikācijas otrā posma I apakšgrupā pārliecinošā pirmā vietā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir Latvija, pa četrām uzvarām septiņos mačos guvušas Serbija un Grieķija, pa trīs uzvarām ir Turcijai un Beļģijai, bet vienreiz uzvarējusi Lielbritānija.

Finālturnīram, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās, kvalificēsies pirmo trīs vietu ieguvēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu