Video Šilovs svin otro uzvaru trīs NHL mačos

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien agri no rīta (pēc Latvijas laika) izcīnīja savu otro uzvaru trīs spēlēs Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) mača pagarinājumā pārspēja Sentluisas "Blues"

21 gadu vecais Latvijas izlases vārtsargs atvairīja 20 no 22 pretinieku metieniem (90,9%).

Savukārt pretinieku sastāvā kanādiešu vārtsargs Džordans Biningtons atvairīja 92,7% metienu (38 no 41).

Mača gaitā "Canucks" nokļuva iedzinējos ar 0:2, ielaižot pa vienai ripai pirmajā un otrajā periodā.

Viesi pirmos vārtus guva trešā perioda vidū, kad amerikānis Džonatans Taners jeb Džeitī Millers guva vārtus skaitliskajā mazākumā.

Neizšķirtu izdevās panākt 29 sekundes pirms mača pamatlaika beigām, kad vārtus guva krievs Andrejs Kuzmenkovs.

Uzvaras vārtus mača 15 sekundes pirms mača pagarinājuma beigām guva zviedrs Eliass Petešons, kurš pirms tam nopelnīja arī divas rezultatīvas piespēles.

Šilovs izcīnīja otro uzvaru karjeras trešajā NHL mačā. Trīs mačos viņš vidēji ielaidis trīs ripas un atvairījis 89,0% pretinieku metienu.

"Canucks" ar 51 punktu 58 mačos ieņem sesto vietu Klusā okeāna divīzijā, bet "Blues" ar 56 punktiem 58 spēlēs ierindojas sestajā pozīcijā Centrālajā divīzijā.

Citā spēlē Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons kuriozā veidā guva vārtus un palīdzēja Bufalo "Sabres" komandai izcīnīt uzvaru ar rezultātu 6:5 (1:1, 3:1, 1:3, 1:0) pagarinājumā pret Tampabejas "Lightning".

Tikmēr latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 2:7 (1:2, 0:4, 1:1) piekāpās Edmontonas "Oilers", piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Bļugers spēlēja 13 minūtes un 44 sekundes, no tām minūti un 44 sekundes mazākumā, divas reizes meta pa vārtiem, divas reizes pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja septiņos no desmit iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētāju sastāvā Konors Makdeivids guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles. NHL sezonas rezultatīvākais spēlētājs sakrājis 109 punktus (46+63).

Latvijas vārtsargam Elvim Merzļikinam paliekot uz rezervistu soliņa, Kolumbusas "Blue Jackets", mājas spēlē ar rezultātu (0:2, 0:0, 0:0) atzina Minesotas "Wild" pārākumu.

"Blue Jackets" vārtsargs soms Jonass Korpisalo atvairīja 23 no 25 metieniem (92,0%).

"Penguins" ar 63 punktiem 57 mačos Austrumu konferences turnīra tabulā ieņem desmito vietu, bet "Blue Jackets" ar 41 punktu 58 dueļos ir pēdējā 16 komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu