Video Girgensons kuriozā veidā gūst vārtus NHL mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons
Latvijas hokejists Zemgus Girgensons Foto: Reuters/Scanpix

Hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) kuriozā veidā guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā.

Bufalo "Sabres" izbraukumā ar rezultātu 6:5 (1:1, 3:1, 1:3, 1:0) pagarinājumā uzveica 2020. un 2021. gada NHL čempionvienību Tampabejas "Lightning".

Girgensons vārtus guva pirmā perioda vidū, tobrīd panākot neizšķirtu 1:1. Zviedru aizsargs Rasmuss Dālīns piespēlēja ripu uz vārtu priekšu, kur tā atsitās pret latvieša slidu un ieslīdēja vārtus.

Latvijas hokejists kopumā laukumā pavadīja 17 minūtes un 45 sekundes (2:14 skaitliskajā mazākumā), izpildīja piecus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un ieguva šajā mačā neitrālu lietderības koeficientu.

29 gadus vecais Girgensons šosezon piedalījies 54 mačos, guvis septiņus vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu -1.

Uzvarētāju sastāvā Teidžs Tompsons guva trīs vārtus, izceļoties ar "hat-trick". Viņš ar 39 trāpījumiem šosezon NHL ir trešais labākais snaiperis.

Savukārt uzvaras vārtus mača pagarinājumā guva aizsargs Iļja Ļubuškins, kurš izcēlās skaitliskajā mazākumā.

"Lightning" rindās Breidens Points guva vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

"Sabres" kontā patlaban ir 62 punkti 56 spēlēs, kas dod sesto vietu Atlantijas divīzijā, tikmēr "Lightning" ar ar 76 punktiem 57 mačos ierindojas trešajā pozīcijā.

Girgensona pārstāvētā komanda patlaban atrodas ārpus "play-off" zonas, taču saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēļu turnīram pirmo reizi kopš 2011. gada.

Citā spēlē Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs palīdzēja Vankūveras "Canucks" komandai gūt panākumu, savā trešajā NHL mačā izcīnot otro uzvaru.

"Canucks" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Sentluisas "Blues".

Tikmēr latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 2:7 (1:2, 0:4, 1:1) piekāpās Edmontonas "Oilers", piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Bļugers spēlēja 13 minūtes un 44 sekundes, no tām minūti un 44 sekundes mazākumā, divas reizes meta pa vārtiem, divas reizes pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja septiņos no desmit iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētāju sastāvā Konors Makdeivids guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles. NHL sezonas rezultatīvākais spēlētājs sakrājis 109 punktus (46+63).

Latvijas vārtsargam Elvim Merzļikinam paliekot uz rezervistu soliņa, Kolumbusas "Blue Jackets", mājas spēlē ar rezultātu (0:2, 0:0, 0:0) atzina Minesotas "Wild" pārākumu.

"Blue Jackets" vārtsargs soms Jonass Korpisalo atvairīja 23 no 25 metieniem (92,0%).

"Penguins" ar 63 punktiem 57 mačos Austrumu konferences turnīra tabulā ieņem desmito vietu, bet "Blue Jackets" ar 41 punktu 58 dueļos ir pēdējā 16 komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu