Video ⟩ ASV basketbola izlase nodrošina ceļazīmi uz Pasaules kausu (142)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

ASV vīriešu basketbola izlase ceturtdien izcīnīja uzvaru 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā un nodrošināja ceļazīmi uz finālturnīru.

ASV basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 88:77 (7:18, 22:23, 30:17, 29:19) uzvarēja Urugvajas izlasi, kurai pēc neveiksmes vairs nav cerību kvalificēties finālturnīram.

ASV panākumu nodrošināja Lengstons Gelovejs, kurš ar 21 punktu bija rezultatīvākais, bet vēl 17 punktus un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Ksavjers Mūns.

Pretinieku rindās 18 punktus sakrāja Agustins Ubals.

Neskatoties uz to, ka ASV izlasei nodrošināja vietu finālturnīrā tikai šonedēļ, jau iepriekš skaidrs, ka ASV basketbolisti spēlēs Filipīnās, jo Pasaules kausa mājinieces decembrī izvēlējās vienu valstsvienību, kuru tā vēlas redzēt spēlējam savās mājās.

Tikmēr Kanāda, kas jau iepriekš bija kvalificējusies finālturnīram, viesos ar rezultātu 72:83 (18:17, 13:23, 19:21, 22:22) piekāpās Argentīnai.

Kanādiešus no zaudējuma neglāba Tomass Skrubs, kurš izcēlās ar 18 punktiem, kamēr Argentīnas uzvaru sekmēja Nikolasa Brusīno 13 gūtie punkti.

Amerikas zonā kvalifikācijas otrajā kārtās 12 komandas sadalītas divās apakšgrupās, no kurām pirmo trīs vietu ieguvējas un labākā ceturtās vietas īpašniece kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram.

2023. gada Pasaules kausa finālturnīrs Filipīnās, Japānā un Indonēzijā norosināsies no 25. augusta līdz 10. septembrim.

Vietas finālturnīrā nodrošinātas divām no trim mājiniecēm Japānai un Filipīnām, vēl no Āzijas zonas ceļazīmes ir Jaunzēlandei, Libānai, Austrālijai un Ķīnai, Āfrikas zonā kvalificējusies Kotdivuāra, Amerikas zonā - Kanāda, ASV, bet Eiropas zonā - Somija, Vācija, Latvija, Itālija, Spānija, Slovēnija, Lietuva, Francija un Grieķija.

Komentāri (142)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu