Video ⟩ Serbija zaudē Grieķijai un vēl neiegūst ceļazīmi uz PK finālturnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serbijas basketbolists Nikola Milutinovs
Serbijas basketbolists Nikola Milutinovs Foto: FIBA.com

Serbijas vīriešu basketbola izlase piektdien piedzīvoja zaudējumu 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas priekšpēdējā mačā un vēl nenodrošināja ceļazīmi uz vasarā gaidāmo finālturnīru.

Serbijas basketbolisti viesos ar rezultātu 92:97 (15:8, 24:22, 23:25, 18:25, 12:17) papildlaikā zaudēja Grieķijai, kurai jau ir ceļazīme uz finālturnīru.

Serbijas izlasē ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Nikola Milutinovs. Uzvarētājiem 28 punktus guva Niks Rogkavopulos un 23 punktus pievienoja Dimitris Moraitis.

Citā I apakšgrupas spēlē Beļģijas basketbolisti Ņūkāslā ar rezultātu 88:59 (19:16, 23:10, 20:13, 26:20) uzvarēja Lielbritāniju.

Lai izcīnītu ceļazīmi uz finālturnīru, beļģiem pirmdien jāuzvar Turcija, bet Serbijai jāzaudē Lielbritānijai.

Beļģijas izlasē septiņi spēlētāji guva vismaz deviņus punktus katrs, bet rezultatīvākais ar 15 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Žonatans Tabū, kurš gan pieļāva arī septiņas kļūdas. Britiem 15 punktus guva Kārls Vītls.

Pirms tam šajā apakšgrupā Latvijas basketbolisti Bursā ar rezultātu 83:74 (26:23, 23:23, 21:7, 13:21) pārspēja Turciju, kas jau iepriekš bija atvadījusies no izredzēm spēlēt finālturnīrā.

Otrā posma I apakšgrupā pirmo vietu ar astoņām uzvarām deviņos mačos nodrošinājusi Latvija, ar sešām uzvarām seko Grieķija, piecus panākumus guvusi Serbija, četras uzvaras ir Beļģijai, trīs guvusi Turcija, bet vienu - Lielbritānija.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs Filipīnās, Japānā un Indonēzijā norosināsies no 25.augusta līdz 10.septembrim.

Vietas finālturnīrā nodrošinātas divām no trim mājiniecēm Japānai un Filipīnām, vēl no Āzijas zonas ceļazīmes ir Jaunzēlandei, Libānai, Austrālijai, Ķīnai un Jordānijai, Āfrikas zonā kvalificējusies Kotdivuāra, Ēģipte un Dienvidsudāna, Amerikas zonā - Kanāda un ASV, bet Eiropas zonā - Somija, Vācija, Latvija, Itālija, Spānija, Slovēnija, Lietuva, Francija un Grieķija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu