Latvijas basketbolisti "Arēnā Rīga" uzņem Grieķiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Šķēle (priekšplānā)
Aigars Šķēle (priekšplānā) Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas jau nodrošinājusi ceļazīmi uz 2023. gada Pasaules kausa (PK) finālturnīru, šodien kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē savā laukumā stāsies pretī Grieķijai.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst. 19.30 un tiešraidē to pārraidīs kanāls TV6.

Vietu finālturnīrā Latvija nodrošināja novembrī, Krētā ar 80:60 uzvarot Grieķiju, bet pēc panākuma pār Turciju ar 83:74 pagājušajā nedēļā Latvijas basketbolisti arī ieņēma pirmo vietu apakšgrupā. Arī grieķi jau ir izcīnījuši ceļazīmi uz finālturnīru, taču pakāpties uz pirmo vietu apakšgrupā vairs nevar.

Šajā pašā grupā šovakar tiks noskaidrota pēdējā no 12 Eiropas izlasēm, kas spēlēs finālturnīrā. Plkst. 21 Serbija mājās tiksies ar Lielbritāniju, bet pusstundu vēlāk Beļģija savā laukumā sāks cīņu ar Turciju. Serbija, izīnot uzvaru, nodrošinās vietu finālturnīrā, bet zaudējuma gadījumā būs jācer arī uz beļģu neveiksmi.

Neskatoties uz to, ka Latvijas basketbolisti jau ir nodrošinājuši vietu finālturnīrā, katrs mačs ir svarīgs cīņā par augstāku vietu FIBA reitingā, pēc kura nosaka izložu grozus.

Latvija kvalifikācijas ciklā ir izcīnījusi desmit uzvaras pēc kārtas, pēdējo neveiksmi piedzīvojot 2021. gada novembrī pret Serbiju.

 

Finālturnīram, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās, kvalificēsies pirmo trīs vietu ieguvēji.

Lukam Banki darbā ar izlasi palīdz treneri Jānis Gailītis un Artūrs Visockis-Rubenis, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernšteins.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Grieķiju: Renārs Birkāns ("Liepāja"), Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Artūrs Strautiņš (Redžo Emīlijas "UnaHotels", Itālija), Artis Ate ("VEF Rīga"), Klāvs Čavars (Ļubļinas "Start", Polija), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Mārtiņš Laksa (Jonavas "CBet", Lietuva), Toms Leimanis (Madrides "Movistar Estudiantes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Rodions Kurucs ("Strasbourg", Francija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu