Merzļikins: Pludmalē pie okeāna kliedzu, raudāju, piedzēros...

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no www.nhl.com/bluejackets video

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem atklāti pastāstījis par savu atvaļinājumu brīdī, kad sezonā bija pārtraukums saistībā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles pasākumiem.

Kamēr februāra sākumā Floridā norisinājās NHL Visu zvaigžņu spēles pasākumi, regulārajā čempionātā bija aptuveni pusotru nedēļu ilgs pārtraukums. Šo pauzi Merzļikins izmantoja, lai ar sievu un dēlu dotos atvaļinājumā.

Latvijas hokeja vārtsargam šī sezona ir neveiksmīga. Arī kopumā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda šosezon spēlē vāji - ar 44 punktiem 60 mačos patlaban ieņemot pēdējo vietu NHL kopvērtējumā.

"Tas varbūt izklausās slikti, taču jūs mani pazīstat un saprotat - es vienkārši pārstāju par to satraukties. Sezonas sākums bija ļoti grūts. Ir sarežģīti to aizmirst. Tas sāp," neveiksmīgo sezonu komentēja Merzļikins.

"Zvaigžņu spēles pārtraukums bija lielisks. Devos atvaļinājumā, kaut arī nebiju to pelnījis. Tomēr devos atvaļinājumā, jo to bija pelnījusi mana sieva, kura daudz laika pavada kopā ar dēlu. Viņa atpūtu bija pelnījusi vairāk nekā es."

Merzļikins atvaļinājumā centies atbrīvoties no negatīvajām emocijām. Lai arī viņš bija devies atpūtā uz siltajām zemēm, Latvijas hokejists Zvaigžņu spēles pārtraukumā turpinājis trenēties un gatavoties sezonas turpinājumam.

"Sēdēšana pludmalē pie okeāna un grāmatas lasīšana palīdzēja man atbrīvoties. Pārstāju domāt par to, kas, pie velna, notiek. Kliedzu okeānā, izlaidu ārā emocijas. Raudāju, piedzēros... darīju visu," pastāstīja Merzļikins.

"Šis pārtraukums kopumā bija lielisks. Tas palīdzēja atbrīvot prātu," piebilda Latvijas hokejists. 

Arī komandas galvenais treneris Breds Larsens sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem atzinis, ka Merzļikina sniegums pēdējos mačos ir uzlabojies. Tagad komanda varot paļauties ne tikai uz pirmo vārtsargu somu Jonasu Korpisalo, bet arī uz Latvijas ripu ķērāju.

"Pamazām atkal varam sākt paļauties uz veiksmīgu Elvja sniegumu. Viņš spēlējis labi jau vairākos mačos pēc kārtas. Ir redzams, ka viņš spēlē ar lielāku pārliecību. Viņš beidzot sāk izskatīties pēc sevis," vērtēja Larsens.

Merzļikinam šī ir pirmā sezona piecu gadu kontraktā, kura laikā latvieša atalgojums paredzēts 27 miljonu ASV dolāru apmērā. Parakstot šo līgumu, komanda ar vārtsargu rēķinājusies ilgtermiņā.

"Skaidrs, ka Elvis nav apmierināts ar sezonas pirmo daļu. Jā, viņam ir ilgtermiņa kontakts, taču nevar vienu sezonu vienkārši izmest miskastē un teikt, ka būsi atpakaļ nākamsezon," sacīja "Blue Jackets" galvenais treneris.

"Tagad mums ir divi vārtsargi, kas spēlē labi. Visu sezonu gaidījām, kad pienāks šāds scenārijs. Tā ir pozitīva zīme šiem abiem puišiem," piebilda Larsens.

Korpisalo šosezon piedalījies 28 mačos, izcīnījis 11 uzvaras, vidēji ielaidis 3,17 vārtus un atvairījis 91,7% pretinieku metienu.

Merzļikina kontā ir 25 spēles, sešas uzvaras, 4,14 ielaistas ripas un 87,6% rādītājs atvairītajos metienos.

Šosezon NHL komandas maiņu darījumus var veikt līdz 3. martam. Ziemeļamerikas medijos daudz apspriests, ka "Blue Jackets" varētu aizmainīt Korpisalo uz citu klubu, jo Somijas vārtsargam pēc šīs sezonas noslēdzas līgums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu