"Uzticamība ir viņa vizītkarte." NHL apskatnieks izceļ Bļugera kvalitātes

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers
Latvijas hokejists Teodors Bļugers Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers ir spēlētājs, uz kuru var paļauties, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) apskatnieks Gerijs Loless (Gary Lawless), kurš ikdienā ziņo par Vegasas "Golden Knights" komandas aktualitātēm.

Jau vēstīts, ka Bļugers maiņas darījumā no Pitsburgas "Penguins" komandas pārcēlies uz Vegasas "Golden Knights".

Izceļot Latvijas hokejista trumpjus, NHL apskatnieks Loless savā publikācijā uzsver, ka uzticamība ir Bļugera vizītkarte.

"Pajautājiet jebkuram NHL trenerim, kāda ir iekārojamākā spēlētāja īpašība. Viņi ātri sniegs vienprātīgu atbildi - tā ir uzticamība," raksta Loless.

Bļugers šosezon uzvarējis 84% iemetienu aizsardzības zonā, kas ir trešais labākais rādītājs NHL.

"Bļugers ir elitārs skaitliskā mazākuma spēlētājs. Tik dominējošs aizsardzības tipa centra uzbrucējs Vegasai nav bijis, kopš prom devās Pjērs Eduārs Belmārs. Bļugers ir jaunāka versija. Viņš atņem ripas un samazina pretinieku pavadīto laiku uzbrukuma zonā," vērtē NHL apskatnieks.

"Golden Knights" ir viena no vadošajām komandām Rietumu konferencē ar ambīcijām cīnīties par Stenlija kausu.

Jau vēstīts, ka "Golden Knights" galvenais treneris Brūss Kesidijs preses konferencē paudis pārliecību, ka Latvijas hokejists pastiprinās komandas sastāvu.

Nepilnu piecu NHL sezonu laikā patlaban 28 gadus vecais Bļugers kopumā regulārajā čempionātā aizvadījis 250 spēles, nopelnījis 92 rezultativitātes punktus (33 vārti + 59 piespēles) un sakrājis lietderības koeficientu +24.

Bļugers ir viens no retajiem Latvijas hokejistiem, kuriem NHL karjerā ir pozitīvs lietderības koeficients. Artūrs Kulda aizvadīja 15 mačus un sakrāja +3, bet Jānis Sprukts piedalījās 11 spēlēs un nopelnīja +1.

Kopš 2018./19. gada sezonas, kad Bļugers debitēja NHL, tikai 15 spēlētāji skaitliskajā mazākumā sakrājuši vairāk rezultativitātes punktu nekā Latvijas hokejists, kurš pamanījies gūt piecus vārtus un atdot sešas rezultatīvas piespēles, par spīti pretinieku skaitliskā sastāva pārsvaram.

Savukārt ilggadējā "Penguins" komandas NHL apskatniece Mišela Krečiolo (Michelle Crechiolo) norāda, ka Bļugers ir definīcija čaklam strādniekam.

"Viņš vienmēr pēdējais nokāpa no ledus, kas nebija ideāli gadījumos, kad gribēji ar viņu aprunāties, taču allaž bija vērts gaidīt. Vakar viņa tēvam Valentīnam teicu, ka Tedijs ir visinteresantākais puisis. Mums viņa pietrūks šeit, Pitsburgā!"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu