Video Bļugers: Maiņas darījums mani pārsteidza

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas uzbrucējam Teodoram Bļugeram Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" lēmums aizmainīt viņu nācis negaidīti un sagādājis pārsteigumu.

Bļugers trešdien no "Penguins" vienības tika aizmainīts uz Vegasas "Golden Knights".

28 gadus vecais Latvijas uzbrucējs šosezon 45 spēlēs Pitsburgas kluba rindās izcēlās ar desmit punktiem, gūstot divus vārtus un atdodot astoņas rezultatīvas piespēles.

Pitsburgas kluba sistēmā viņš kopumā pavadīja 10 gadus. 

"Tas bija ļoti negaidīti - pārsteidza mani nesagatavotu," vietējiem medijiem Ziemeļamerikā teica Bļugers. "Pie manis tobrīd viesojās mans tēvs, mēs par to uzzinājām kopā. Man īsti nebija laika domāt... Man par to paziņoja ap septiņiem vakarā, bet jau pirms vienpadsmitiem izlidoju no Tampas."

Viņš atzina, ka tajā vakarā bija plānojis doties vakariņās ar saviem komandas biedriem, bet pēc jaunumu uzzināšanas šo nodomu nācās atmest un atvadījies. 

"Piezvanīju sievai, brālim, tuviniekiem un atgriezos viesnīcā, lai savāktu savas mantas un dotos uz lidostu," pauda Bļugers. "Neko daudz līdzi neesmu paņēmis. Dzīve ir neparedzama... Tas visu padara interesantāku."

"Golden Knights" rindās viņš jau paspējis aizvadīt pirmo treniņu. 

Vegasas klubs apmaiņā pret Bļugeru atdeva aizsargu Pīteru Diliberatori un nākamā gada trešās kārtas drafta izvēli.

Pēc šīs sezonas Bļugers kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Bļugers NHL debitēja 2018./2019. gada sezonā, bet kopumā "Penguins" rindās aizvadīja 250 regulārā čempionāta spēles, kurās sakrāja 92 (33+59) punktus, 82 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +24. Stenlija kausa izcīņā latviešu uzbrucējam 18 spēlēs vieni vārti un viena rezultatīva piespēle, četras soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients -3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu