"Zemgale"/LLU iekļūst OHL pusfinālā; Rīgas "Dinamo" cieš sakāvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Zemgale"/LLU hokejisti
"Zemgale"/LLU hokejisti Foto: HK Zemgale/LLU (Facebook)

Denisam Vilmanam gūstot trīs vārtus, "Zemgale"/LLU pirmdien izbraukumā svinēja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) "play-off" turnīra spēlē un iekļuva pusfinālā, bet Rīgas "Dinamo" piedzīvoja sagrāvi Kauņā.

"Zemgale"/LLU viesos nosargāja savus vārtus neieņemtus arī trešajā sērijas spēlē, ar 6:0 (2:0, 3:0, 1:0) pārspējot Elektrēnu "Energija" un sērijā panākot 3-0.

Trīs vārtus no 26. līdz 48.minūtei uzvarētāju labā guva Deniss Vilmans, pa vieniem - Rinalds Vutkevičs, kura kontā uzvaras vārti, Artūrs Karaša un Pēteris Purmalis.

Četras rezultatīvas piespēles šajā mačā sakrāja Ričards Rihards Fomins, trīs - Kevins Strādnieks.

Vārtos Ēriks Vītols atvairīja visus 13 metienus un sēriju pabeidza bez ielaistiem vārtiem un ar 85 atvairītiem metieniem.

Otrā pirmdienas mačā "Dinamo" viesos ar 2:6 (0:4, 0:1, 2:1) zaudēja Kauņas "City", taču sērijā ar 2-1 vadībā joprojām ir rīdzinieki.

Mājiniekiem "hat-trick" sakrāja Povils Verenis, pa vieniem vārtiem guva Pauļus Gribausks, Aivars Bendžus un Egidijus Binkulis, četras rezultatīvas piespēles sakrāja Igns Bakus, bet vārtos Demids Jeremejevs atvairīja 27 metienus.

Rīdziniekiem vārtus vairākumā, kad jau bija 0:6, guva Kirils Tambijevs un Ēriks Novickis.

Otrā perioda beigās par kaušanos 5+20 minūtes nopelnīja mājinieks Oleksandrs Voronins, bet Rīgas vienības hokejists Kristiāns Zelts saņēma vien divas soda minūtes.

Toties jau pēc mača beigām par grūšanu ar nūju rokās Zelts saņēma 5+20 soda minūtes.

Pusfinālā jau iekļuvušas arī Rīgas komandas "Mogo"/LSPA un "Prizma".

OHL "play-off" turnīrā iekļuva astoņas no deviņām pamatturnīra vienībām. Sezona jau noslēgusies "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga" hokejistiem, kuri ierindojās devītajā vietā.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu