Bertāns pēc mēnesi ilgas pauzes laukumā atgriežas ar produktīvu sniegumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns Foto: Reuters/Scanpix

Dāvis Bertāns pēc mēnesi ilgas pauzes trešdien atgriezās laukumā un demonstrēja produktīvu sniegumu, taču komandai nācās samierināties ar zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

Dalasas "Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 106:113 piekāpās Ņūorleānas "Pelicans" komandai.

Viesu rindās Bertāns nospēlēja 14 minūtes, kuru laikā viņš guva sešus punktus (3p. 2/3), izcīnīja četras atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Latvijas basketbolists sakrāja pozitīvu +/- rādītāju +8. "Mavericks" komandā otrs labākais rādītājs bija +7.

Bertāns līdz šim pēdējo maču bija aizvadījis 3.februārī, kad arī notika tikšanās ar "Pelicans" komandu. Latvietis nedaudz ilgāk nekā mēnesi nevarēja spēlēt kājas muskuļa traumas dēļ.

"Mavericks" sastāvā 27 punktus guva Kairijs Ērvings, 17 iemeta Tims Hārdevejs juniors, 15 pievienoja Luka Dončičs un Kristians Vuds.

"Pelicans" rindās Sīdžejs Maklums bija rezultatīvākais ar 32 punktiem, no kuriem 13 viņš guva mača pēdējās četrās minūtēs.

Spēli ietekmēja traumas. Viens no "Pelicans" līderiem Brendons Ingrems guva 12 punktus, taču labās potītes traumas dēļ viņš nevarēja turpināt maču kopš otrās ceturtdaļas beigām. 

Savukārt "Mavericks" zvaigzne Dončičs kreisās kājas muskuļa traumas dēļ izstājās no cīņas mača trešajā ceturtdaļā.

Trešajā ceturtdaļā "Mavericks" atradās iedzinējos ar 19 punktiem, taču ceturtajā ceturksnī izdevās veikt izrāvienu un atspēlēties, turklāt šajā posmā daudz palīdzēja arī Bertāns.

Latvijas basketbolists laukumā nāca astoņas minūtes pirms mača beigām pie rezultāta 78:94. Divu minūšu laikā Bertāns trāpīja divus tālmetienus, kā arī turpinājumā veica trīs rezultatīvas piespēles.

Dalasas vienība samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem, tomēr lauzt spēles gaitu un izmainīt likteni neizdevās - "Mavericks" piedzīvoja septīto zaudējumu pēdējo 10 maču nogrieznī. 

"Mavericks" ar 34 uzvarām un 33 zaudējumiem ieņem septīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, savukārt "Pelicans" ar bilanci 32-34 ierindojas 10. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu