Latvija ar Zviedriju apspriež sadarbību 2030. gada ziemas olimpisko spēļu sarīkošanā

Papildināts
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja (publicitātes foto)

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar kolēģiem no Zviedrijas apspriež sadarbības iespējas 2030. gada ziemas olimpisko spēļu sarīkošanā, informē LOK.

Latvija un Zviedrija kopīgi izvirzīja kandidatūru 2026. gada ziemas olimpisko spēļu sarīkošanai, taču tiesības organizēt Olimpiādi ieguva Milāna un Kortīna d'Ampeco (Itālija).

Bija panākta vienošanās, ka Stokholma būtu galvenā Olimpiādes rīkotāja, savukārt Siguldā risinātos ledus renes sporta veidu sacensības - bobslejs, kamaniņas un skeletons.

Latvija un Zviedrija izskata sadarbības iespējas, lai virzītu kandidatūru arī 2030. gada ziemas olimpisko spēļu sarīkošanai.

TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Latvijas ambīcijas ir lielākas - ne tikai sarīkot ledus renes sacensības Siguldā, bet arī vienas grupas turnīru hokejā, kā arī varbūt distanču slēpošanas un biatlona sacensības.

Jāpiebilst, ka ir nepieciešama Siguldas trases rekonstrukcija, jo tajā nevar norisināties bobsleja četrinieku sacensības.

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša: "Lai arī pirms pieciem gadiem pozitīvs galarezultāts netika sasniegts, tomēr pieteikuma sagatavošanas process sniedza vērtīgu pieredzi un patlaban ļauj plašāk uzlūkot aktuālo situāciju un Latvijas iespējamo iesaisti olimpisko spēļu norisē rīkotāju statusā, izmantojot ne tikai mūsu aktīvā lietošanā esošo bobsleja un kamaniņu sporta trasi Siguldā."

Apspriedes laikā Zviedrijas Olimpiskās komiejas pārstāvji iepazīstināja ar olimpisko spēļu sarīkošanas pieteikumu procesu, tā būtiskākajiem posmiem un laika plānu, savukārt no Latvijas puses tika aktualizēts jautājums par Latvijas infrastruktūras izmantošanu, nodrošinot ne tikai bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensības Siguldā, bet arī citu iekštelpu ledus sporta veidu sacensību iespējamo norisi ziemas olimpisko spēļu ietvarā, izmantojot un piemērojot Rīgā esošo infrastruktūru, oficiālā paziņojumā vēsta LOK.

Lai turpinātu izskatīt un analizēt šo iespēju gan no sporta objektu infrastruktūras, sporta sacensību programmas, pašvaldību iesaistes un vajadzīgā valsts finansējuma apmēra un saimnieciskā ieguvuma viedokļa, Latvijas pusē tiks veidota izpētes darba grupa, kurā tiks iekļauti ministriju, LOK un iesaistīto pašvaldību pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu