Ļašenko: Visas iesaistītās puses ir vienisprātis, ka šāds stadions Rīgā ir nepieciešams

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
LFF prezidents Vadims Ļašenko un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis
LFF prezidents Vadims Ļašenko un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis Foto: Zane Bitere/LETA

Visas iesaistītās puses ir vienisprātis, ka nacionālais futbola stadions Rīgā ir nepieciešams, Latvijas Futbola federācijas (LFF) ceturtdien izplatītajā paziņojumā norāda organizācijas prezidents Vadims Ļašenko.

Jau vēstīts, ka otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē LFF informēja, ka, balstoties uz pašreizējiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.

Nacionālā futbola stadiona celtniecības projekts no LFF puses pašlaik atrodas pirmajā plānošanas etapā, kurā tiek apkopotas dažādas aptuvenas aplēses.

Tikšanās laikā tika diskutēts par plānoto stadiona būvniecības procesu Lucavsalā, kur pēc iepriekš noslēgtā nodomu protokola ar Rīgas domi nepieciešams vienoties par precīzu tā atrašanās vietu minētajā teritorijā.

Tika skarti dažādi aspekti šādas infrastruktūras izbūvei Lucavsalā, kuri jāņem vērā un ar kuriem jārēķinās, strādājot pie detalizētiem plānojumiem turpmākajos projekta virzības posmos.

LFF iepazīstināja deputātus ar savu konceptuālo vīziju saistībā ar stadiona izskatu, funkcijām, teritorijas izmantošanu, ilgtspēju un multifunkcionālo lietojumu.

Tika iezīmētas arī indikatīvās projekta izmaksas un citas detaļas, izceļot, ka precīzi aprēķini un skaitļi var būt pieejami tikai pēc detalizētu aprēķinu veikšanas un pušu vienošanās par galarezultātu un konceptu.

LFF ir iezīmējusi apmērus piesaistāmajam finansējumam tā tālākai realizācijai no federācijas starptautiskajiem partneriem. Jautājumi par pārējām finansējuma sastāvdaļām tiek risināti sarunās ar valsti, privātajiem investoriem un citām iesaistītajām pusēm. Norit darbs pie detalizēta projekta biznesa plāna, kas sevī ietver finansiālo pamatotību, projekta ietekmi uz pilsētvidi un citus aspektus.

"Paldies deputātiem par izrādīto interesi un uzaicinājumu iepazīstināt Saeimas Sporta apakškomisiju ar projekta pašreizējo statusu. Dzirdējām daudzus vērtīgus viedokļus un ieteikumus no pieredzējušiem profesionāļiem, kā virzīties uz priekšu tālākajos soļos, lai šo mūsu sapni par augsta līmeņa futbola stadionu Rīgā pārvērstu realitātē. Visas iesaistītās puses ir vienisprātis, ka šāds stadions Rīgā ir nepieciešams, un tas ir ļoti svarīgs pamats tālākajām darbībām. Tikšanās laikā pārliecinājāmies, ka vajadzība pēc nacionāla līmeņa stadiona esamības vairs nav papildus jāskaidro - tā iesaistītajām pusēm ir saprotama un visi ir gatavi palīdzēt ieceres realizēšanā, sākot ar vērtīgiem padomiem un beidzot ar konkrētākas iesaistes izvērtēšanu. Šāda vienprātība par stadiona nepieciešamību vēl nesenā pagātnē nebija novērojama, tāpēc ir prieks un iedrošinājums no tā, ka pašlaik šajā jautājumā visi esam līdzvērtīgā līmenī. Redzam un jūtam arī sabiedrības un mediju interesi par projekta virzību, un tā ir vēl viena būtiska indikācija, ka šī vajadzība ir svarīga daudziem," paziņojumā citēts Ļašenko.

"Protams, ka veiksmīga ieceres īstenošana nav iespējama bez visa nepieciešamā finansējuma nodrošināšanas, un arī šajā jautājumā virzāmies uz priekšu soli pa solim. Tikšanās laikā ar deputātiem skaidri iezīmējām mūsu pašu finansiālās iesaistes rāmjus un aptuvenās kopējās šāda projekta izmaksas, lai tālākajām sarunām par iesaisti finansēšanā ar kādu no pusēm būtu atskaites punkts un pamats," skaidro LFF prezidents.

"Jāsaprot, ka pašlaik stadiona projekts atrodas pirmajā plānošanās etapā, kurā ir vēl pāragri runāt par konkrētām un nemainīgām detaļām. Tieši tāpēc šādas tikšanās reizes ir svarīgas, lai iegūtu noderīgu informāciju tālākajiem soļiem un apmainītos ar informāciju. Tādi elementi kā būvprojekta izstrāde, finansējuma piesaiste, sadarbības partneru apzināšana un publiskās identitātes izstrāde tiek risināti soli pa solim tālākajos plānošanas un realizācijas etapos."

LFF informēs sabiedrību un medijus par konkrētām projekta sastāvdaļām, detaļām un tālāko virzību, līdzko plānošanas un izstrādes posms būs pilnvērtīgi noslēdzies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu