Lielbritānija lūdz olimpiādes sponsorus ietekmēt SOK, lai nepielaistu Krieviju spēlēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas valdība aicinājusi lielākos olimpisko spēļu sponsorus izdarīt spiedienu uz Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) saistībā ar tās priekšlikumiem ļaut krieviem un baltkrieviem atkal piedalīties starptautiskās sacensībās un 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs. Par to, atsaucoties uz Lielbritānijas kultūras, mediju un sporta ministres Lūsijas Freizeres vēstuli, vēsta “The Guardian”.

“Mēs zinām, ka sports un politika Krievijā un Baltkrievijā ir cieši saistīti, un esam apņēmības pilni nepieļaut, ka šo valstu režīmi izmanto sportu saviem propagandas mērķiem,” teikts vēstulē.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) turpina pētīt iespējas ļaut šādiem sportistiem sacensties kā “neitrāliem” sportistiem, tostarp kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm Āzijā, nevis Eiropā.

Vēstule nosūtīta vairākiem olimpisko spēļu sponsoriem, to skaitā “Coca Cola”, “Intel”, “Samsung” un “Visa”. Aicinājums nosūtīts dienu pēc tam, kad Krievija veica pēdējo nedēļu lielāko raķešu uzbrukumu Ukrainas pilsētām.

SOK janvāra beigās ierosināja apspriest krievu pielaišanu sacensībām neitrālā statusā ar nosacījumu, ka viņi neatbalstīs karu Ukrainā un ievēros antidopinga noteikumus. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iebilda pret šo lēmumu. Viņš sacīja, ka Krievijas dalība olimpiskajās spēlēs nākamgad būs “vardarbības akts”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu