"Ventspils" Latvijas basketbola klasikā apspēlē "VEF Rīga"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" komanda
"Ventspils" komanda Foto: Juris Presņikovs

"Ventspils" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) mačā savā laukumā pieveica "VEF Rīga" basketbolistus, bet Raplā zaudējumu cieta Valmieras basketbolisti.

"Ventspils" mājas spēlē uzvarēja ar 99:92 (25:26, 26:20, 21:17, 27:29).

Mājiniekiem 18 punktus un septiņas kļūdas sakrāja Artūrs Ausējs, 16 punktus guva Edmunds Elksnis, 15 - Emenjuels Vembijs, pa 14 punktiem - Linards Jaunzems, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, un Guntis Sīpoliņš.

"VEF Rīga" rindās 23 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Naisers Brukss, pa 16 punktiem - Māris Gulbis un Kristers Zoriks, bet 14 punkti, kā arī pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm Elijas Klerensa kontā.

Pirmajā ceturtdaļā mājinieki tikai reizi pabija vadībā, pēc Artūra Ausēja trīspunktu metiena spēles 35. sekundē panākot 3:2.

Lielāko pārsvaru "vefieši" panāca pēc Naisera Bruksa bumbas trieciena grozā no augšas - 12:5, taču ceturtdaļas beigās viesi rezultātā bija gandrīz panākti.

Abi šie spēlētāji ar 15 punktiem pēc pirmā puslaika bija rezultatīvākie savu komandu rindās.

Ventspilnieki otro reizi vadībā izvirzījās otrās ceturtdaļas vidū, kad pēc 26:34 pēc vēl viena Bruksa metiena mājinieki pēc Edmunda Elkšņa tālmetiena pabeidza 15:2 izrāvienu, šajā laikā Ausējam gūstot sešus punktus.

Lielāko pārsvaru "Ventspils" panāca Emenjuels Vembijs ar tālmetienu otrā puslaika sākumā - 54:46, taču 26.minūtē 59:59 panāca Glens Kouzijs.

Izvirzīties vadībā viesiem neizdevās. Ventspilnieki atbildēja ar 10:0 izrāvienu un pēc Vembija trīspunktu gājiena panāca 72:61.

Veiksmīgi metot tālmetienus, mājinieki pēc vēl viena Elkšņa trīspunktu metiena panāca lielāko pārsvaru spēlē 82:66.

Tuvāk par četru punktu deficītu viesiem pietuvoties neizdevās.

Ventspils basketbolisti pēdējās divās spēlēs ar 91:81 bija uzvarējuši "Viimsi" un ar 91:84 - "Parnu Sadam".

Arī "VEF Rīga" pēdējās divās spēlēs bija svinējusi uzvaras, ar 79:56 pieveicot "Latvijas Universitāti" (LU) un ar 75:69 - Tallinas "TalTech".

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē šosezon līgā uzvaru ar 100:81 izcīnīja "VEF Rīga".

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" viesos ar 64:96 (19:27, 15:17, 19:33, 11:19) zaudēja Raplas "Avis Utilitas".

Valmieriešiem 20 punktus un piecas kļūdas sakrāja Edgars Kaufmanis, bet 17 punkti Tervela Beka kontā.

Mājiniekiem 24 punktus, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas pārķertas bumbas sakrāja Tailers Čīss, 20 punkti un desmit atlēkušās bumbas Obrada Tomiča, bet 19 punkti un 11 atlēkušās bumbas Derika Vudsa kontā.

Valmierieši pēdējās sešās spēlēs piedzīvojuši piecas neveiksmes, pēdējā spēlē ar 69:83 piekāpjoties "Liepājai".

Raplas komanda pēdējās trijās spēlēs bija uzvarējusi.

Pirmajā cīņā Valmierā ar 107:76 pārāka bija Raplas komanda.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu