Eiduka izcīna devīto vietu Pasaules kausa sacensībās 50 kilometru distancē

CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Oslo izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa sacensībās 50 kilometros brīvajā stilā ar kopēju startu, tik garu distanci veicot pirmo reizi karjerā.

(Papildināts viss teksts.)

Devītā vieta Eidukai ir trešais labākais rezultāts karjerā Pasaules kausa sacensībās.

Līdz pēdējiem metriem uz pirmo vietu pretendēja piecas sportistes. Uzvaru spraigā finišā izcīnīja norvēģiete Rangnhilla Glēšena-Hāga, kura finišēja divās stundās 13 minūtēs un 36,1 sekundē. Trīs sekundes desmitdaļas zaudēja norvēģiete Astrida Eire-Slinna, bet pussekundi atpalika amerikāniete Džesija Diginsa. 2,4 sekundes aiz godalgoto trijnieka palika austriete Terēza Štadlobere.

Eiduka distanci beidza divās stundās 15 minūtēs un 7,3 sekundēs jeb vienu minūti un 31,2 sekundes pēc uzvarētājas. Vairāk nekā pusdistanci latviete bija vadošajā grupā, bet beigu fāzē slēpoja kopā ar somieti Kertu Niskanenu, savai sāncensei finišā zaudējot divas sekundes desmitdaļas.

Eiduka svētdien sasniedza arī savu karjeras labāko rezultātu Starptautiskā Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtē - 15,93.

Pirms šīs sezonas FIS pielīdzināja sieviešu distanču garumu vīriešu distancēm. Svētdien sieviešu sacensībās uz starta izgāja 32 sportistes un visas sasniedza finišu.

No U-23 sportistēm Eiduka svētdien uzrādīja trešo labāko rezultātu un saglabāja drošu vadību šīs vecuma grupas kopvērtējumā, tuvāko sekotāju Margrētu Bergani no Norvēģijas apsteidzot par 346 punktiem. Visu disciplīnu summā Eiduka ar 697 punktiem ir 22., bet līderpozīciju ar 1635 punktiem ieņem norvēģiete Tīrila Udnesa Venga, kura par 87 punktiem apsteidz Diginsu.

Eidukai šīs bija pirmās sacensībās pēc Planīcā notikušā pasaules čempionāta, kurā viņa izcīnīja vietas otrajā desmitā - 11. vietu 15 kilometru skiatlonā, 19. pozīciju desmit kilometros brīvajā stilā un 17. vietu 30 kilometros klasiskajā stilā.

23 gadus vecā Eiduka aizvada savu labāko sezonu Pasaules kausā. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu