Skujiņš un Neilands Tirēnu-Adrijas velobrauciena noslēgumā tiek pie UCI punktiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Israel Premier Tech.

Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Krists Neilands svētdien UCI Pasaules tūrē iekļauto Tirēnu un Adrijas jūru velobraucienu noslēdza kopvērtējuma 39. un 54.vietā, tiekot pie UCI punktiem.

Svētdien sacensības noslēdzās ar 154 kilometrus garu posmu, kurā bija jāpārvar viens kāpums pēc 20 veiktiem kilometriem. Iepriekšējos trīs posmos bija uzvarējis slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kuram galvenais uzdevums bija finišēt kopā ar tuvākajiem sekotājiem.

Pēdējā posmā uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, kurā nepārspēts bija beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin-Deceuninck"), uz pjedestāla kāpjot arī nīderlandietim Dilanam Hrūnevēgenam ("Jayco AlUla") un itālim Alberto Dainēzem (DSM).

Lielajā grupā, kas posmu beidza trīs stundās 32 minūtēs un 36 sekundēs, bija arī Neilands ("Israel - Premier Tech") un Skujiņš ("Trek-Segafredo"), kuri ieņēma attiecīgi 43. un 50.vietu.

Rogličs velobrauciena noslēgumā otrās vietas ieguvēju portugāli Žuāu Almeidu (UAE) apsteidza par 18 sekundēm. Skujiņš zaudēja nedaudz vairāk kā 19 minūtes un tika pie desmit UCI punktiem, bet Neilands ar vairāk nekā pusstundas deficītu iekrāja piecus UCI punktus.

Iepriekšējos divos gados uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars, kurš šogad neizstāvēja savu titulu, toties uzvarēja Parīzes-Nicas velobraucienā.

Tikmēr Alekss Krasts ("Tartu2024") izcīnīja 28.vietu Nīderlandē notikušajās vienas dienas sacensībās "Dorpenomloop Rucphen" (UCI kat.1.2), kurās sportisti mēroja 178 kilometrus pa līdzenumu. Krasts bija grupā, kas vadošajam trijniekam zaudēja sešas sekundes.

Nīderlandē startēja arī Mārtiņš Pluto (ABLOC), kurš "Albert Achterhes Profronde van Drenthe" sacensībās (UCI kat.1.1) ierindojās 44.vietā. 143,2 kilometrus garajā distancē divreiz pārvarot nelielu kāpumu, Pluto finišēja lielajā grupā 32 sekundes pēc sacensību uzvarētāja.

Vēl svētdien trīs dienu sacensības Spānijā noslēdza Līna Svarinska (Farto-BTC), "Vuelta Extremadura" (UCI kat.2.2) kopvērtējumā ieņemot 61.vietu. Jauno braucēju vērtējumā latvietei bija 27.pozīcija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu