Pasaules čempioni ratiņkērlingā mājās atgriezīsies krietni vēlāk, nekā sākotnēji plānots

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Erki Lills (no kreisās), Poļina Rožkova un Agris Lasmans.
Erki Lills (no kreisās), Poļina Rožkova un Agris Lasmans. Foto: https://www.facebook.com/WorldCurlingFederation/

Pasaules čempioni ratiņkērlingā pāriem Poļina Rožkova un Agris Lasmans Latvijā, visticamāk, atgriezīsies otrdien vakarpusē.

Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) informē, ka sportistu ielidošana kavēsies, jo bija sarežģījumi pārlidojumos.

Šobrīd plānots, ka Rožkova, Erki Lills un Aleksandrs Dimbovskis Rīgā ieradīsies plkst.22.25 ar reisu no Kopenhāgenas. Savukārt Lasmans un pārējā komanda plāno ielidot plkst.17.55 ar reisu no Štutgartes, tiesa, iespējamas izmaiņas pēdējā brīdī.

Rožkova un Lasmans šajās meistarsacīkstēs izcīnīja Latvijas vēsturē pirmo medaļu kādā no kērlinga disciplīnām. Finālā Latvijas duets ar rezultātu 11:8 ekstra endā pārspēja ASV ratiņkērlingistus Pemu Vilsoni/Deividu Samsu.

Pateicoties šai uzvarai, ir izcīnīti vērtīgi punkti atlasei uz 2026. gada ziemas paralimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā Kaut gan Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) plāno apstiprināt atlases kārtību līdz marta beigām, provizoriskā informācija liecina, ka tiks ņemti vērā 2023. līdz 2025. gada čempionātu rezultāti. Tiek plānots, ka paralimpiskajām spēlēm kvalificēsies astoņi ratiņkērlinga jauktie pāri un desmit ratiņkērlinga komandas.

Vēl pirms čempionāta sākšanās komandu sacensību izlases pamatsastāva spēlētājs Dimbovskis piedzīvoja kritienu un salauza abus ceļgalus, līdz ar to viņam šis čempionāts beidzās nesākoties. Viņu aizvietoja Lasmans, kas bija vienīgais dalībnieks, kurš startēja abos čempionātos, kopumā deviņās dienās nospēlējot 22 mačus.

Rožkovai un Lasmanam čempionātā asistēja treneris Lills un trenera asistents Dimbovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu