Bertāns trāpa tālmetienu, "Mavericks" zaudē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns (pa labi).
Dāvis Bertāns (pa labi). Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns pirmdien guva trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 108:112 (28:30, 27:32, 36:26, 12:29) zaudēja Rietumu konferences vicelīderei Memfisas "Grizzlies".

Bertāns spēlēja 15 minūte un 15 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no četriem tālmetieniem, izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles un trīsreiz pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar viņu laukumā iemeta par diviem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

Savainojuma dēļ dalasiešiem piekto maču pēc kārtas nevarēja palīdzēt Luka Dončičs. Viņa prombūtnē rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Kairijs Ērvings, kurš gan ceturtajā ceturtdaļā nerealizēja nevienu no astoņiem metieniem, bet pa 20 punktiem guva Kristians Vuds un Džeidens Hārdijs.

Uzvarētājiem 28 punktus sameta Džerens Džeksens juniors, kamēr karjeras labāko spēli aizvadīja Santi Aldama, kurš guva 22 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. Astoņu spēļu diskvalifickāciju izcietušais Dža Morants bija kopā ar komandu, bet netika iekļauts spēles pieteikumā.

"Mavericks" ar 36 uzvarām 72 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, desmit mačus pirms regulārā turnīra beigām no "play-off" zonas atpaliekot par vienas uzvaras tiesu. "Grizzlies" ar 44 panākumiem 71 cīņā ir otrā.

Trešdien Dalasas komanda mājās uzņems tiešo konkurenti, NBA čempioni Goldensteitas "Warriors".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu