Stepčenko debijā pasaules čempionātā kvalificējas izvēles programmai

CopyDraugiem X Whatsapp
Sofija Stepčenko
Sofija Stepčenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas daiļslidotāja Sofja Stepčenko trešdien pasaules čempionātā, kas norisinās Japānā, sieviešu konkurencē sasniedza savu personīgo rekordu īsajā programmā un ar 18.vietu kvalificējās izvēles programmai.

(Papildināts viss teksts.)

16 gadus vecā pasaules čempionāta debitante Stepčenko savā grupā bija labākā, tiekot pie 58,87 punktiem, kas ir jauns sportistes personīgais rekords. Līdz šim Stepčenko labākais rezultāts īsajā programmā bija 55,32 punkti, kas tika sasniegts janvārī šī gada Eiropas čempionātā Espo, kur viņa summā ierindojās 11. vietā.

"Esmu ļoti priecīga un arī mazliet pārsteigta par pašas labo rezultātu," pēc starta sacīja Stepčenko. "Ļoti palīdz līdzjutēji, kuru klātbūtnē slidot ir vieglāk. Man ļoti patīk slidot lielas publikas priekšā!"

Līderpozīcijā pēc īsās programmas ir pašreizējā čempione Kaori Sakamoto, japānietei iekrājot 79,24 punktus. Vicelīdere ar 73,62 punktiem ir Dienvidkorejas daiļslidotāja Hēina Lī, bet trešā ar 73,46 punktiem ir japāniete Mai Mihara.

Par 0,43 punktiem no labāko trijnieka atpaliek amerikāniete Izabo Levito, bet pirmo sešinieku noslēdz beļģiete Lēna Hendriksa ar 71,94 punktiem un igauniete Nīna Petrokina ar 68,00 punktiem.

Piektdien gaidāmajai izvēles programmai kvalificējās 24 no 35 startējušajām daiļslidotājām.

Saitamā notiekošajā pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs arī šī gada Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējs Deniss Vasiļjevs, bet Aurēlija Ipolito ar Lūku Raselu piedalīsies sacensībās dejās uz ledus.

Čempionāts norisināsies līdz 26. martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu