Garo distanču skrējējs: Covid-19 vakcīnas vietā man injicēja EPO

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram: @zane_robertson_nzl

Viens no labākajiem Jaunzēlandes garo distanču skrējējiem Zeins Robertsons izteicies, ka Covid-19 vakcīnas vietā, viņam nezinot, injicēta aizliegtā viela eritropoetīns jeb EPO. 

Robertsons saņēma astoņu gadu diskvalifikāciju, bet, pēc viņa paša teiktā, tā ir kļūda. 

Aizliegtā viela EPO tika atrasta Robertsona dopinga pārbaužu paraugā. 

2021. gada Tokijas olimpisko spēļu maratona disciplīnā viņš izcīnīja 36. vietu. Kā stāsta pats skrējējs, kurš novembrī svinēja savu 33. dzimšanas dienu, viņš dopingu apzināti nav lietojis.

Jaunzēlandes sportists dopinga lietošanā tika pieķerts pagājušā gada maijā. Viņš iesniedza apelāciju, cīnoties par savu taisnību, bet astoņu gadu diskvalifikācija palika spēkā. 

17 gadu vecumā viņš pārcēlās uz Keniju, lai attīstītu savu skrējēja karjeru. Pagājušā gada februārī viņš arī trenējies Āfrikā. Robertsons apgalvo, ka devies uz vietējo veselības iestādi, lai saņemtu vakcīnu pret Covid-19, taču injekcijas vietā saņēmis EPO. 

Par notikušo viņš Jaunzēlandes sporta tribunālam iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus, taču to saturs neatbilstot patiesībai. Savus pierādījumus skrējējs balstījis uz "slimnīcas piezīmēm", "slimnīcas ziņojumu" un liecinieka liecību.

Robertsonam pieder seši Jaunzēlandes rekordi, tajā skaitā pusmaratona un maratona disciplīnās. 

EPO ir iekļauts Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā. Tas uzlabo veiktspēju izturības sportā, palielinot sarkano asins šūnu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu