Rullers sarūpē "Zemgale"/LLU pirmo uzvaru OHL finālsērijā

CopyDraugiem X Whatsapp
"Zemgale"/LLU hokejisti
"Zemgale"/LLU hokejisti Foto: Optibet Hokeja Līga (Facebook)

Vārtus papildlaikā gūstot Raineram Rulleram, iepriekšējās sezonas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) čempione "Zemgale"/LLU otrdien šīs sezonas pirmajā finālsērijas mačā pārspēja "Mogo"/LSPA un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-0.

"Zemgale"/LLU viesos uzvarēja ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:0, 2:2, 1:0).

Pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, spēles 15. minūtē pēc metiena no zilās līnijas ripas lidojuma virzienu pielabojot Kārlim Ozoliņam. Rezultātu jelgavnieki izlīdzināja otrā perioda ceturtajā minūtē, kad Ričards Bernhards izdarīja metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi.

Vadību pašreizējie čempioni ieguva trešā perioda otrajā minūtē, kad Gatis Gricinskis pie vārtu stūra ieraidīja ripu mērķī, panākdams 2:1. Perioda septītajā minūtē Artūrs Homjakovs mazākumā izslidoja pret Henriju Anču un nostiprināja vadību, bet desmit sekundes vēlāk Rūdolfs Maslovskis realizēja rīdziniekiem vairākumu un vienus vārtus atguva.

Divas minūtes un 21 sekundi pirms pamatlaika beigām Toms Opelts bija pirmais vārtu priekšā un ieraidīja atlēkušo ripu vārtos - 3:3.

Papildlaikā Kārlis Ozoliņš ceturtajā minūtē ieraidīja ripu vārtos, taču pēc ilgstošas video izpētes tika secināts, ka hokejists metienu izdarījis ar augstu paceltu nūju. Spēles 73. minūtē jeb nepilnas astoņas minūtes pirms papildlaika beigām Rainers Rullers ar metienu no zilās līnijas panāca 4:3.

Ēriks Vītols "Zemgale"/LLU vārtos atvairīja 28 ripas, bet otrā laukuma galā Ančs tika galā ar 37 raidījumiem.

Sērijas otrā spēle notiks ceturtdien Rīgā, bet nākamās divas norisināsies sestdien un pirmdien Jelgavā.

Abas vienības izšķirīgo sēriju ir sasniegušas bez zaudējumiem izslēgšanas turnīrā. "Mogo"/LSPA vispirms ar 3-0 pārspēja Viļņas "Hockey Punks" un pēc tam ar 4-0 pieveica Rīgas "Prizmu", kamēr "Zemgale"/LLU bija pārāka par Elektrēnu "Energija" un Rīgas "Dinamo".

Pamatturnīra četrās spēlēs abas finālistes svinēja pa divām uzvarām.

OHL "play-off" turnīrā iekļuva astoņas no deviņām pamatturnīra vienībām.

2021./2022. gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu