Foto ⟩ Kazakevičs: Mums mazliet pietrūka, lai pretendētu uz kaut ko vairāk

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne

​Latvijas vīriešu futbola izlases zaudējums otrdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā Kārdifā ir taisnīgs, Latvijas izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča teikto pēc spēles citē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvija otrdien Kārdifā ar 0:1 zaudēja Velsai. Vārtus guva Kīfers Mūrs.

"Vienmēr rezultāts, kas ir uz tablo, ir taisnīgs. Pretiniekiem bija pārsvars, viņiem bija labas vārtu gūšanas iespējas," teica Kazakevičs. "Aizvadījām kopumā labu spēli, bet mums mazliet pietrūka, lai pretendētu uz kaut ko vairāk."

Viņš norāda, ka kopumā nevar būt apmierināts ar rezultātu, lai gan spēle izvērtās grūta.

"To arī varēja gaidīt, jo spēlējām pret ļoti laba līmeņa pretinieku, pret augsta līmeņa spēlētājiem. Visas spēles gaitā meklējām savus variantus pretspēlei. Mūsu mērķis bija gūt vārtus un paņemt punktus šajā spēlē," bilst treneris.

Foto: 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēle: Latvija - Velsa

Gatavojoties spēlei ar Velsu, sevišķu uzmanība tika pievērsta pretinieku centra uzbrucējam Kīferam Mūram, kurš ir fiziski spēcīgs, var vinnēt divcīņas un var nospēlēt bīstami standartsituāciju izpildē, kā arī Āronam Remzijam un abiem flanga spēlētājiem, kuri ar savu ātrumu varēja radīt Latvijas izlasei lielas problēmas, bet Latvijas izlases spēlētājiem svarīgi bija ievērot spēles disciplīnu.

Treneris atzīst, ka centra aizsarga un malējā aizsarga izvēle nebija vienkāršs lēmums.

"Mēs paļāvāmies uz to, ka Vlada Sorokina gūtā pieredze pret Īriju, kad viņš sajuta šo spēles tempu, varētu viņam palīdzēt nospēlēt atbilstošā līmenī šo maču," lēmumu pamato Kazakevičs.

"Tagad negribas pēc spēles kādam kaut ko pārmest. Iekšēji tiksim galā. Izskatījām dažādus variantus. Maiņa bija arī tāpēc, ka malējam aizsargam Sorokinam jau bija dzeltenā kartīte," piebilst treneris.

D apakšgrupā pa četriem punktiem divās spēlēs ir Velsai un Horvātijai, bet trīs punktus guvusi Turcija, kamēr Armēnija un Latvija aizvadījušas pa vienai spēlei un ir bez punktiem.

Gatavojoties spēlei ar Velsu, Latvija trešdien Dublinā ar 2:3 piekāpās Īrijai.

Savukārt Velsa sestdien jau aizvadīja pirmo kvalifikācijas spēli, izbraukumā spēlējot 1:1 ar Horvātiju.

Velsa FIFA rangā ieņem 28. vietu, bet Latvija atrodas 133. pozīcijā.

2004. gada draudzības spēlē Velsa Latviju uzvarēja ar 2:0.

Nākamās spēles Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā aizvadīs jūnija vidū, kad tiksies ar Turciju un Armēniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu