Kličko: SOK prezidents Bahs kalpo Krievijas interesēm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Kličko
Vladimirs Kličko Foto: dpa/scanpix

Kādreizējā Ukrainas boksa zvaigzne Vladimirs Kličko uzskata, ka Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs kalpo Krievijas interesēm.

Bahs otrdien paziņoja, ka SOK rekomendē ļaut agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem

SOK rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem teikts, ka sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Šo Baha paziņojumu īpaši sāpīgi uztvēra Ukraina, kas jau vairāk nekā gadu cīnās ar Krievijas armiju par valsts brīvību. 

"SOK atļauj Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs zem "neitrāla karoga". Tas ir viltus karogs. Tomass Bahs kalpo Krievijas krāsām un interesēm. Šis lēmums piesārņo olimpisko garu un līdzinās šim karam: neprāts," sociālajā tīklā "Twitter" raksta Kličko. 

Smagos noziegumos apsūdzētais Krievijas diktators Vladimirs Putins (no kreisās) un Tomass Bahs
Smagos noziegumos apsūdzētais Krievijas diktators Vladimirs Putins (no kreisās) un Tomass Bahs Foto: AP/Scanpix

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu