Ukrainas sporta ministrs: Mēs pieliksim visas pūles, lai neviens "Z" patriots nenokļūtu starptautiskajās sporta arēnās

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.

Otrdien SOK rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem, kurās teikts, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti sacensībās drīkst atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki, netika iekļauta abu valstu sportistu dalība divās tuvākajās olimpiskajās spēlēs.

"Lēmuma pieņemšana par krievu un baltkrievu pielaišanu olimpiskajām spēlēm 2024. gadā ir atlikta," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Ukrainas sporta ministrs Vadims Gutcaits.

"Mēs arī pieliksim visas pūles, lai neviens "Z" patriots nenokļūtu starptautiskajās sporta arēnās," viņš piebilda, pieminot karu atbalstošus Krievijas pārstāvjus.

Saskaņā ar SOK rekomendācijām sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās.

Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu