Foto ⟩ Velsas futbola izlases treneris: Darbiņš tika padarīts

CopyDraugiem X Whatsapp
Robs Peidžs
Robs Peidžs Foto: Reuters/ScanPix

Velsas futbola izlases galvenais treneris Robs Peidžs pēc uzvaras 1:0 (1:0) savā laukumā pār Latvijas valstsvienību 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā norādīja, ka komanda aizvadījusi labu maču un komfortabli tikusi pie trim punktiem.

"Darbiņš ir padarīts. Izveidojām daudz vārtu gūšanas iespēju, lai uzvarētu komfortabli un neitralizētu viņu centienus," pēc mača sacīja Peidžs, pieminot arī neizšķirtu trīs dienas iepriekš pret Horvātiju. "Mēs cerējām uz četriem punktiem pēc divām spēlēm un tas ir paveikts. Minimums būtu trīs punkti. Mačā ar Latviju noturējām savus vārtus neieņemtus, un tā ir laba zīme."

Velsas futbolisti 2024. gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas D apakšgrupas pirmajā spēlē sestdien viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Horvātiju, izlīdzinājumu panākot kompensācijas laikā, bet otrdien ar 1:0 (1:0) pateicoties Kīfera Mūra gūtajiem vārtiem 41. minūtē, pieveica Latvijas izlasi, kurai tā bija pirmā spēle atlases ciklā.

Foto: 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēle: Latvija - Velsa

"Bija lieliski gūt vārtus, bet galvenais, ka izcīnījām trīs punktus," sacīja vārtu autors Mūrs. "Pret Horvātiju parādījām saturīgu sniegumu, lai gūtu punktu, bet šodien to papildinājām ar vēl trim punktiem, kas mums ir ļoti svarīgi."

"Mums ir padevies labs [kvalifikācijas turnīra] starts, un tagad tikai jāturpina tādā pat garā," piebilda Mūrs. "Komandā ir vairāki jauni spēlētāji un tas ir ļoti labi."

D apakšgrupā pa četriem punktiem divās spēlēs ir Velsai un Horvātijai, bet trīs punktus guvusi Turcija, kamēr Armēnija un Latvija aizvadījušas pa vienai spēlei un ir bez punktiem.

Velsa FIFA rangā ieņem 28. vietu, bet Latvija atrodas 133. pozīcijā.

Nākamās spēles Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā aizvadīs jūnija vidū, kad savā laukumā tiksies ar Turciju un viesos ar Armēniju, kamēr velsiešiem būs jāspēlē ar Armēniju viesos un mājās ar turkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu